Jdi na obsah Jdi na menu
 


FALCO FAN MEETING WIEN 2008 STYLEZ CLUB, Part III

11. 3. 2008

FALCO FAN MEETING WIEN 2008

 

STYLEZ CLUB

 

 

 

 

Part III, Zentralfriedhof, pádíme do Stylez clubu za Falcem!, prodej v klubu

 

 

 

 

Naše další cesta směřovala na Zentralfriedhof, což je přes celou Vídeň až na konečnou metra Ottakring-Simmering a poté ještě tramvají ke třetí bráně. Přesnější popis, jak se dostat k Falcovu hrobu, již chystáme, také proto, že se na internetu objevují zbytečně složité návody, podle kterých by to každý nemusel najít. Na to, že bylo asi 16:30, jsme si mysleli, že to bude v pohodě a že se podíváme k Falcovu místu posledního odpočinku. Jenže než jsme tam dojeli, bylo už 18:00 a bohužel brána se zavřela v 17:30, takže smůla. Tak jsme před Zentralfriedhofem alespoň snědli naši vydatnou večeři a jeli zpátky do centra Vídně. Času bylo dost, tak nás napadlo jet metrem k disco U4. Dojeli jsme tam, vyfotili pár fotek a říkali si, jaké to tady asi bylo před dvěma dny, kdy tady byla první Falcopárty. Jak jsme očekávali, akce v U4 měla stejný program jako loni při oslavě Falcových padesátin.

Času bylo dost, a proto jízda ve vídeňském metru byl ten nejlepší způsob, jak zahnat zimu, která byla venku! Když nastal čas, tak jsme se odebrali na určenou adresu Stylez clubu, kde se měl odehrávat Falco meeting.

Už dveře Stylez clubu nám napovídaly, že jsme tam správně. Vstoupili jsme tedy dovnitř a už tam hrál, hádejte kdo, no přece skvělý FALCO! Ve Stylez to vypadá tak, že u vchodu je bar a po schodech nahoru se jde do malé diskotéky. Jelikož jsme dorazili dříve než v osm, tak nás nahoru zatím nepustili. V tomto prostoji jsme pobrali průvodní letáky, které byly volně k dispozici a šli ven, protože onen bar pod schody byl strašně zahalen kouřem ze smradlavých cigaret, což zrovna nemusíme. Obešli jsme blok domů a hledali nějaký nonstop bar, kde bychom se mohli po akci uchýlit do doby odjezdu našeho vlaku, ale nenašli jsme. Jak vidno, je to ve Vídni a v celém Rakousku jiné než u nás doma.

Po krátké procházce jsme opět zavítali dovnitř podniku, bylo tak 19:50. Jak bylo všude prezentováno, akce se opravdu spustila v 20:00, dvě hostesky místního baru nás vítaly a pustily nahoru do sálu. Rozhlíželi jsme se a mapovali terén, kam bychom se mohli usadit, protože před námi byla dlouhá noc. Wolfganga, našeho známého, jsme viděli za DJ pultem, tak honem k němu, pozdravili jsme se s ním a on nám řekl, že nám místa rezervoval vlevo od něj, čili u stolu před promítací plochou a hned u reprobedny, takže jsme měli vše, jak se říká, z první ruky. Posadili jsme se na pohodlné kožené sedačky k malému stolku, na kterém byl letáček, který jsme uschovali už při vstupu a pak také nápojový lístek s míchanými koktejly jako třeba Jeanny, Nachtflug, Titanic, čili pod názvy Falcopísniček. Koktejly stály od 4 do 6 EURO a všechny obsahovaly jako základní surovinu whisku. Nu a podle toho pak určití návštěvníci akce vypadali :-)

Jakmile jsme se usadili, přišla servírka a ptala se, co si dáme k pití. Helden si objednal pivo asi za 3,99 EURO. Jak řekl, takové bez pěny, jak jsou na to oni zvyklí, no, pít se to dalo, dokud to nezteplalo, poté neee, křepčil Helden úzkostlivě. Miluje totiž poctivé české pivo. Heldenovi se nelíbilo, že si před promítacím plátnem sedli ke stolu dva hoši, kteří se měli více rádi než kamarádi. „Nic proti tomu nemám, je to jejich rozhodnutí, ale co tam předváděli, to byla taková Sodoma Gomora, Velebnosti :-)“ Po pár jejich sexuchtivých hrátkách byli požádáni, aby se přesunuli jinam, že účastníci meetingu se chtějí dívat na plátno a nikoliv na ně.

Při konání Falcoakcí je zřejmé, že by tam měla být nějaká burza nebo prodej Falcomateriálů, které se v obchodě běžně nedostanou. Samozřejmě, že se prodej konal, Bibiane měla připraveny reklamní materiály této akce, materiály k FALCO SYMPHONIC a k novému filmu. Prodej probíhal asi od 20:30 a my jsme tam byli jako jedni z prvních ve frontě, teda spíše Flug, Helden mezitím fotil plakáty na zdi, které opět nešly sundat, protože byly pevně přilepené :-(

Ale nevadí, protože některé z nich byly k dostání právě u Bibiane. Flug nakoupil – a co vlastně? Oficiální trička se jménem akce, poté oficiální plakáty akce a jako bonus dostal od Bibiane zapalovač s logem nového filmu o Falcovi. Prodej pokračoval u DJ Wolfganga, kde měl opět na prodej nové i staré CD a DVD a všelijaké vzácnosti, které se dají sehnat zřejmě jen na Falcoakcích. Po prozkoumání jeho bedýnky jsme narazili na Live and Rare CD, které je opravdu velice zajímavé, ale o tom až někdy příště v recenzi na samotné CD, toto CD nebyla levná záležitost!!! U Wolfiho jsme zakoupili velké plakáty FALCO SYMPHONIC. Je to dost materiálů a jsou dost vzácné. A co se ve Stylez dělo po našem nakupování? Již brzy v Part IV ;-)

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky FFM WIEN 2008 STYLEZ CLUB

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nerozumím vaší poznámce na fóru

Dagmara, blog o Falcovi,14. 3. 2008 15:58

Můžete mi, prosím, podat vysvětlení k vašemu příspěvku na fóru? Je pro mne nesrozumitelný. Já zde na sebe přece nevztáhla "obecnou informaci (týká se to složitých návodů, jak se dostat ve Vídni k Falcovu hrobu)". Já zde jen měla připomínku, kterou kritizuji vztahy mezi některými z českých Falcomanů. A to, co jsem zde napsala, to je pravdivé.

Ach ty vztahy mezi českými Falcomany...!

Dagmara, blog o Falcovi,11. 3. 2008 17:21

Ano,na internetu se objevují zbytečně složité návody,jak najít Falcův hrob. Hodně jsem hledala, všude to bylo přes bránu Tor 2. A já bloudila s velkou kytkou v hrsti, pak už se stmívalo..., až mi po dvou hodinách pomohl nějaký rakouský fanoušek a zavedl mě k tomu hrobu. No, aspoň, že v Rakousku jsou slušní lidé, kteří pomohou, když už u nás - ptala jsem se Fluga několikrát, ale odpověď nepřišla. Ach jo!!! Ti čeští... Falcomani!!! Hlavně, že nechali kolegyni ve štychu!!! A zajisté se pak bavili při četbě Blogu o Falcovi, jak tam popisuju své složité bloudění po Zentralfriedhofu!!! Gentlemani!!!