Jdi na obsah Jdi na menu
 


Festivalové události před příjezdem Falco Tribute Bandu

4. 8. 2013

Festivalové události před příjezdem Falco Tribute Bandu

 

Příjezd na festival, zázemí pro novináře

 

Po příjezdu na Sázavafest jsem si vyzvednul akreditaci a fotopass. Omrknul jsem Merchandising stánek a zabydlel se v PRESS centru, které se nacházelo v prostorách zámku. Na počátku bylo pro mě a bezpečnostní službu trochu záhadou, kudy a v jakém směru se smí v prostorách zámku a okolí procházet, vše se ale později urovnalo a vysvětlilo.

 

Zámek ve Světlé nad Sázavou je nádherná stavba. Kašna uprostřed nádvoří dokresluje půvabnou atmosféru hezkého plácku, kde je k posezení několik laviček. Zázemí pro novináře nabízelo příjemné prostředí pro práci. Jako jedno z mála míst nepodléhalo vysokému horku, které sužovalo návštěvníky festivalu a okolí. Příjemné klima přišlo opravdu vhod.

 

První průzkum festivalu a oběd v pizzerii

 

Krátce po poledni jsem vyrazil na první průzkum. Tropické teploty dopadaly na návštěvníky festivalu, kteří většinou posedávali na travnatých plochách a hledali nějaký ten kousíček stínu. První kapely se pustily do koncertování, první diváci se odvážili tančit na přímém slunci. Ani stanové městečko za zámeckým areálem se parnu nevyhnulo.

 

Po chvíli jsem se odebral mimo areál festivalu a šel prozkoumat nedaleké náměstí, kde jsem se chtěl v klidu najíst. Mostem přes Sázavu jsem se dostal na náměstí, kde jsem se nakonec usadil v útulné pizzerii Na Hradbách. Placatá dobrůtka se sýrem, špenátem, žampiony a kukuřicí bodla. Byla opravdu veliká, a tak jsem si vzal kousek s sebou k svačině. Místní obyvatelé sem chodí zřejmě také jen tak podrbat jako do kavárny. Dvě dámy, které seděly u stolu naproti, živě diskutovaly o životě a o tom, jak na chlapy :-)

 

Festivalové odpoledne, Party Village

 

Po obědě jsem získal podstatnou informaci, že čas rozhovoru s Falco Tribute Bandem bude upřesněn po 18. hodině. Mohl jsem tak na několik hodin opět vyrazit do dějiště festivalu. Během odpoledne se návštěvníci začali pomalu probouzet a svou přítomností před pódii podpořili vystupující kapely. Součástí Sázavafestu byly také různé reklamní akce. Tu jste dostali brýle od mBank či Tuc sušenku, neustále někdo zval k soutěži. Třeba Captain Morgan nebo vozy Nissan.

 

K návštěvě lákala tzv. Party Village, jejíž speciálně obehnaný areál a vstup hlídalo několik sekuriťáků a vstup byl od 18 let. Co si pod takovým zamaskovaným koutem představit? :-) I vypravil jsem se dovnitř. Jakmile jsem prošel kolem bezpečnostní služby a vkročil na půdu Party Village, půvabná hosteska se mě zeptala, jestli kouřím. Až za chvíli jsem zjistil, proč.

 

Schovaná plocha neskrývala nic zásadního. Bar s hromadou alkoholu, stolní fotbálek, skákání do „nafouknutých gumových peřin“ či DJ s gramodeskami. Nejvýznamnější součástí Party Village byly stánky s propagací cigaret nejrozmanitějších značek. Tady jsem se soutěže tedy rozhodně nezúčastnil ;-)

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář