Jdi na obsah Jdi na menu
 


HELP

 

Tahle rubrika je něco jako nápověda. Najdete zde jednoduché pokyny, jak se orientovat na FALCO, YOU ARE WONDERFUL! Tak jdeme na to ;-)

 

Na úvod: Tyto Falcostránky jsou zcela zaměřeny na českého Falcofanouška. Proto se věnujeme hlavně překladům z Falcova života. Pokusíme se osobnost Falca přiblížit různými chvílemi z jeho života, přiblížit jeho texty písní českému posluchači a do třetice přiblížit obraz Falca v médiích. Snažíme se přinášet co nejvíce NOVÉHO, ne kopírovat zahraniční Falcostránky. Na úvodní straně jsou umístěny kontakty a pod nimi poslední aktualizace webu. Stránky oficiálně odstartovaly 26.1.2008.

 

Nyní si trochu představíme jednotlivé rubriky v levém MENU:

 

NEWS: Tady se dozvíte, co na stránkách přibylo nového, ale také to, co se událo nového ohledně našeho miláčka Falca.

 

FALCŮV ŽIVOT: Co nejpodrobněji z Falcova života. Začínáme tím, jak přišel na svět a co dělali jeho rodiče. Pokračujeme jeho láskou k hudbě a dozvíme se jméno jeho první učitelky klavíru. FALCŮV ŽIVOT tedy není klasickou Falcovou biografií na pár stránek. Podobných biografií je internet plný, my se snažíme hlavně o ty nejmenší detaily z Hansiho života. Také se snažíme vyvarovat chyb, občas člověk žasne, co se na internetu dozví za blábolky :-D

 

TEXTY ČESKY: Spousta překladů Falcových písní do češtiny. Přijímáme další návrhy, kterou písničku přeložit, a vylepšující dodatky rovněž ;-) Máte svůj oblíbený song, který jste zde nenašli? Neváhejte a napište nám, půjdeme do toho :-) Texty Falcových písní v nazpívaném originále se dost často neshodují s oficiálně publikovanými texty k songům. Naše překlady jsou hlavně z toho, co Falco opravdu v písničce zpívá. Značné rozdíly jsou např. u It´s all over now, Baby blue; No time for revolution, apod. Baby Blue tu zatím nenajdete, ale pracujeme na ní ;-) Ale už teď máme k dispozici více než 35 překladů. Texty jsou řazeny abecedně, ne podle data vložení či vyhotovení překladu.

 

ZAJÍMAVOSTI: Tohle vyhřáté místečko je místečkem úúúplně pro všechno :-) Přečíst si zde můžete články o Falcovi z německých časopisů, Falcovy výroky, kdo co o Falcovi řekl, přeložené rozhovory s Falcem, naše překlady básní apod. Obsahuje také titulky k Making of z DVD Symphonic a něco z knihy Hoch wie nie. V současnosti se snažíme rubriku rozdělovat do podrobnějších oddílů.

 

FALCO FAN MEETINGY: Všelijaké srazy fanoušků jak v zahraničí, tak u nás. Akce v rakouských klubech, zážitky nejen z našich cest na vzpomínkové Falcoakce. Na Falcoakce jezdíme pravidelně od roku 2003.

 

FALCO V MÉDIÍCH: V této rubrice reagujeme na příspěvky o Falcovi, které vyšly v českých médiích, zejména tisku. Dále se zabýváme Falcem v rakouských médiích. Vše je časově ukotveno především na současné dění. Nově se zaměřujeme také na dřívější umístění Falca v českých hitparádách. Poslední složkou jsou postřehy Heldena 1957, který si na základě náhodného poslouchání rádií všímá, které Falcovy písničky lze v českých rádiích zaslechnout.

 

FALCO NA INTERNETU: Tato rubrika obsahuje zejména tipy na videa, kde Falco vystupuje v televizi nebo při koncertech. Mohou se zde objevit rovněž odkazy na klipy. Rubrika vznikla na základě velkého zásobování takovými odkazy Falcofanynkou Isoldou v Návštěvní knize. Po nějaké době nás napadlo, že bychom mohli takovou sekci vytvořit. Stalo se ;-) Jak je vidět, každý slušný fanda má možnost se na FALCO, YOU ARE WONDERFUL se svým nápadem prosadit. Stačí dobrý nápad a prostor je pro každého.

 

HODNOTÍME FALCA: V této rubrice jsou naše názory na Falcovy písničky či alba apod. Zde se dozvíte, které se nám líbí více, které méně a proč. Pod lupu jsme položili i nejnovější CD The Spirit never dies.

 

FILM O FALCOVI: Příspěvky k filmu o Falcovi Verdammt wir leben noch. Od chvíle, kdy jsme se dozvěděli, jak bude přibližně vypadat, kdy přijde do českých kin, až po naše názory na film či názory jiných lidí, kteří jsou s osobou Falca nějak spojeni.

 

O AUTORECH A FW: Vizitka Josefa Falkenfluga, seznámení s velkým českým Falcofandou a hlavním tvůrcem těchto stránek, seznam uskutečněných, probíhajících a plánovaných Falcoprojektů. Několik slov o obou autorech, dále pak různé informace o chodu a historii stránek FALCO, YOU ARE WONDERFUL! či o zdejších anketách. V této sekci naleznete také FAQ, tedy nejčastěji kladené dotazy autorům FW.

  

FALCOSBÍRKA: Seznam našich Falconosičů a písniček (neustále ve vývoji).

 

HELP: Praktická nápověda pro každého čtenáře stránky FALCO, YOU ARE WONDERFUL!

 

NÁVŠTĚVNÍ KNIHA: Místo pro kultivované a věcné příspěvky. Sem můžete připsat svůj názor či přání, či o něčem diskutovat, prostě klasický GUESTBOOK :-) Příspěvky se pochopitelně musejí týkat tématu. Vulgární příspěvky a příspěvky, které jsou úplně mimo téma, nebudou schváleny, tudíž se nezobrazí. Tímto krokem se vyhýbáme těm, kteří stále neberou v potaz účel Návštěvní knihy a zahlcují NK nesmysly. Proto zde nejsou vítáni.

 

ANKETY: Uvádíme několik zajímavých anket, do kterých se můžete zapojit :-)

 

FALCOSHOP: Novinka na našich stránkách! Tady nabízíme Falcofanouškům originální Falcomateriály, např. CD, DVD, plakáty, gramofonové desky apod. Neváhejte a obohaťte svou sbírku o nějaký nádherný Falcooriginál, který vám chybí ;-) Sledujte aktuální přehlednou nabídku na stránce FALCOSHOP!

 

NEWS ARCHIV 2003 - 2006: Přehledně rozdělený archiv rubriky NEWS dle jednotlivých roků, který obsahuje spoustu zajímavých informací. V budoucnu budeme postupně přidávat další ukončené ročníky.

 

FOTOALBUM: Ve FOTOALBU jsou umístěny fotky spojené nějak s Falcem či našimi cestami, např. fotky z FALCO FAN MEETINGŮ, něco k filmu o Falcovi, či třeba v oddíle FALCO ULTRA RARE perly z Falkenflugovy FALCOSBÍRKY.

 

OBLÍBENÉ ODKAZY: Naše oblíbené stránky, které souvisejí s Falcem, např. oficiální rakouské stránky či pěkná slovenská Emotional. Časem budeme rozšiřovat.

 

 

Tato stručná nápověda nabývá platnosti dne 26.01.2008 a bude v budoucnu vylepšována a doplňována ;-) Poslední aktualizace této nápovědy proběhla dne 06.12.2010.

 

© Josef Falkenflug@Helden1957

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář