Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mirek a Falkenflug v Ústí

10. 1. 2010

Mirek a Falkenflug v Ústí

 

 

 

            Ústí nad Labem bylo mým předposledním krajským městem, kde jsem ještě nikdy pořádně nebyl (nepočítám projíždění vlakem). Čili malý FALCO FAN MEETING na tomto místě pro mě byl atraktivní i po této stránce. Když jsem se řítil do Ústí vlakem EC 378 Carl Maria von Weber, stylově ze směru Wien Praterstern, pozoroval jsem z vlaku místní krajinu. Pohled do údolí, kterým protéká řeka, byl pěkný. Ovšem do oblak už tak pěkný pohled nebyl, ale nebylo to nejhorší, jsou u nás špinavější místa ;-)

 

 

 

            Po příjezdu do Ústí jsme se okolo dvanácté hodiny vydali do nákupního centra Forum poblíž nádraží, kde jsme se usadili v občerstvovací části a začali diskutovat – samozřejmě o Falcovi ;-) Došlo na srpnovou cestu do Vídně, o které jsme se bavili minule, a dozvěděl jsem se, co všechno si tam Mirek pořídil, včetně knihy Falco war mein Vater. Nemohli jsme zapomenout ani na nové CD The Spirit never dies.

 

 

 

            Oba jsme byli oblečeni tak, jak se na správný FALCO FAN MEETING sluší ;-) Mirek představil svoje černé Falcotriko se zlatým potiskem s Falcem, moc pěkný kousek – taky nebyl za babku. Já jsem si vzal Falcotriko Falco 2008 – 10 years ago, Stylez Club Wien ze setkání Falcofanoušků ve Vídni.

 

 

 

            Samozřejmě jsme si vyměnili nějaké ty Falcomateriály a já jsem měl možnost se podívat na Borkovu knížku o Falcovi. Přemýšlel jsem, zda si ji pořídit, protože jsem o ní slyšel leccos, ale po prohlédnutí už mám jasno. Tenhle kousek nesmí v mojí sbírce chybět, i když jsem pochyboval ;-) Také já jsem přivezl Mirkovi něco „na čumendu“. Shodou okolností jsem vezl svou sbírku originálních německých i našich článků o Falcovi a některé méně rozměrné plakáty. Na prohlížení jsme toho tedy měli oba opravdu dost ;-)

           

Od oběda téměř do šesti večer jsme toho probrali tolik, že to všechno ani teď nedám dohromady :-D Řeč přišla třeba na Falcovy koncerty, na Falca v českých hitparádách, na vzácné nahrávky apod. Stejně jako při našem prvním srazu jsme plánovali bližší i vzdálenější budoucnost. Povídali jsme si o dalších možných Falcosrazech v České republice, u čehož jsme se pokoušeli spočítat opravdové Falcovy fanoušky u nás pro případ většího Falcosrazu, kdo by asi tak přišel a přemýšleli jsme o lokalitách.

           

            Nastal čas odchodu na vlak, mě čekala přece jen ještě dlouhá cesta. A také mě čekala dlouhá pracovní noc…

 

 

 

            Co říci na závěr? Snad jen to, že tento ústecký sraz se opět vydařil a jsme rádi, že jsme se zase setkali osobně. Někdy se naše Falcocesty znovu potkají, tím jsem si jist ;-) Do té doby, třeba i s vámi, na Falcanou ;-)

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář