Jdi na obsah Jdi na menu
 


FALCO FAN MEETING WIEN 2008 STYLEZ CLUB, Part IV

14. 3. 2008

FALCO FAN MEETING WIEN 2008

 

STYLEZ CLUB

 

 

 

 

Part IV, Fan meeting a rozloučení

 

 

 

 

Po našem úspěšném nakupování jsme se naplno začali věnovat Falco fan meetingu. K našemu stolu si přisedla sličná slečna, která se jmenovala Ulli. Debatovala s námi o všem možném, i byla zvědavá na naše stránky, tak jsme jí napsali, jak se k nám na Falcostránky dostane a později nám i do naší návštěvní knihy napsala hezký pozdrav. Poté si k nám přisedl, jak on o sobě tvrdil, pravý Vídeňan, který se představil jako Hans Hölzel, ale podle mikiny jsme mu říkali Nike Man. Byl to opravdu zvláštní človíček, dost zapálený do Falca, napodoboval ho a bylo vidět,  že Falca prostě žere!!! Ale jinak nic zajímavého jsme se od něj nedozvěděli. Není divu, když pil pivo jedno za druhým a na konci akce byl tak trochu pod parou... :-)

Během meetingu jsme si podali ruce s našimi švýcarskými a německými přáteli, které známe už z dřívějších let. Flug si s nimi hodně dlouho povídal, tak oba doufáme, že z toho něco bude ;-) Dále jsme promlouvali s Bibiane a zjistili jsme, že je to skvělá ženská, která Falca zbožňuje.

Večer šel dál a jako vždy na Falcoakci nesmí chybět VIP osobnost. Tady taky nechyběla, ukázal se tady Peter Viehweger, bandleader Falcovy skupiny v osmdesátých letech. Popíjel na baru, kouřil doutník a promlouval s fanoušky jako správná skromná hvězda ;-)

Večer se dostal až k půlnoci, za DJ pult se postavila právě Bibiane a pronesla uvítací a zároveň děkovací projev, řekla, že Falco nás tam z nebe sleduje a raduje se, protože  ani za 10 let po jeho smrti na něj nebylo zapomenuto. Pozdravila jak fanoušky ze samotného Rakouska, Německa, Švýcarska, ale i Ruska a v neposlední řadě nás dva jako fanoušky z Česka: „Fans aus der Tschechaiiiii...bravooo.“ Na této akci zřejmě letos chyběli fanoušci z Itálie, Francie a ze Slovenska, odtud se nikdo Bibiane nepřihlásil.

Po celý večer se o DJ pult staral Wolf a když si potřeboval odpočinout, tak ho vystřídal jeho kolega. Ale co vlastně hráli? Zdálo se nám to nebo měli rádi dost klasiku 80. let Falcova působení. Od Kommissara, Ganz Wien, Helden atd..., ale také neopomněli na 90. léta, když vládnul Titanic, Nachtflug, Mutter a Dark. Na promítací ploše pouštěli pořád dokola Falcovy videoklipy, poté fotky z předešlých Falcoakcí, upoutávku na Falcofilm...a bohužel až skoro na konci koncert ze St. Petersburgu, kde měl také Falco své vystoupení.

Večer se blížil pomalu ke konci a my jsme počítali každou minutu navíc, protože oficiální zavíračka Stylezu byla v 2:00, ale naštěstí se pak rozjely písně na přání zbývajících, kteří setrvali až do úplného konce. Opravdový konec nastal ve 3 hodiny, kdy poslední písnička byla Welcome to Japan. Mohl dát i jinou, ale po všech těch, které tam zněly, je to jen dobře. Neznali jsme ji celou, tak přišla vhod.

Rozloučili jsme se s osazenstvem a organizátory, kteří nám na rozloučenou dali ještě plakáty akce jako bonus. Jakožto zatvrzelí fanoušci jsme se dočkali. Zároveň jsme tam chtěli vydržet co nejdéle, abychom nemuseli ven do vídeňské tmy a zimy. Vyšli jsme asi tak v 3:30 a procházeli ztichlou Vídní, kde občas projel nějaký ten taxík a narazili jsme na pár potácejících se lidí, kteří se vraceli domů.

Hodnotili jsem tuto akci a debatovali, co dál, co s našimi stránkami, stránkami Coming home, co dál s Falcofórem na Lide.cz a co s neuskutečněným srazem v České republice.

A jak jsme debatovali, tak to uteklo strašně rychle a došli jsme až na stanici metra. První metro ve Vídni jezdí obvykle v pět hodin ráno, takže jsme to akorát tak stihli na Südbahnhof, kde byl už přistaven rychlík a my jsme se po jeho rozjezdu po šesté hodině pomalu loučili s Vídní a Falco meetingem a s rokem FALCA. Někdy příště na shledanou, WIEN!

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky FFM WIEN 2008 STYLEZ CLUB

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Děkuji

Lucy_cz,17. 3. 2008 14:27

Děkuji za krásnou recenzi, bylo to fajn čteníčko, skoro jako by tam člověk sám byl:-)
Doufám, že se tu objeví pár fotek, pro větší představivost ;-) Peace Lucie

Fotky

Josef Falkenflug,15. 3. 2008 21:43

Nějaké fotky ze Stylez clubu se v budoucnu samozřejmě objeví, chce to jen čas.

Zážitky z Vídně

Dagmara, blog o Falcovi,15. 3. 2008 7:10

Toho kluka Nike Man jsem také poznala. Aspoň teda myslím, že to byl on. Dělal rozruch ve frontě na vstupenky před U4 dne 6.2. Pak jsme se ho zbavovali přímo na Disco, pořád jen mluvil o Falcovi a vyrušoval nás.
Do Stylez už jsem to nestihla, byla jsem hrozně uchozená. Ale je to škoda, jedu příští rok znovu. A na všechny akce.
Jo, a co vaše foto? Fotili jste se přece. Tak proč ho sem nedáte? My holky z Cominghome jsme na vás zvědavé.