Jdi na obsah Jdi na menu
 


Falcoparty V.I.P. Falcofanoušků v Berlíně, Part II

10. 3. 2010

Falcoparty V.I.P. Falcofanoušků v Berlíně, Part II

 

 

 

 

Příchod na V.I.P. Falcoparty

 

 

 

V 18:08 jsem vstoupil do rozsáhlého prostoru cílové restaurace. Má prvotní cesta směřovala … však všichni víte ;-) Čistotou zdejšího zařízení jsem byl potěšen a pak se vydal hledat salonek s Falcoparty. Hned jsem se zeptal číšníka a ten mě nasměroval. U vchodu do salonku byla zdarma k dispozici šatna na odložení svrchního oděvu. Hned tak mohlo začít zářit moje Falcotriko FALCO 50 @ U4 LIVE z oslavy Falcových padesátin z klubu U4, kde se oslava konala v únoru 2007 ;-) Na dveřích od salonku byl vyvěšen krásný plakát k dnešnímu významnému setkání fanoušků.

 

 

 

Obrazek

Plakát na dveřích hovoří za vše

Pak jsem již nakoukl do samotného salonku, lehce vstoupil, zaplatil smluvené vstupné 10 eur a chystal se jít usadit. Pořadatelé však měli pro své návštěvníky příjemné překvapení. Abychom si připadali opravdu důležití ;-), dostali jsme na krk visačku s logem Falcoparty a svým osobním V.I.P. číslem pro vstup na party (to dostal každý přidělené při svém nahlášení na party). Jako další vzpomínku na desetileté výročí založení Falcofanclubu Berlin jsme dostali dárkovou krabičku s parádní Falcoklíčenkou.

Obrazek

Falcovisačka a Falcoklíčenka

A tak jsem byl ověšený jak strašák do zelí ;-) Batoh na zádech, v jedné ruce tubus s plakátem, v druhé ruce krabička s klíčenkou a na krku Falcovisačka :-D No ale řekněme si po pravdě, být takto ověšen, to je potěšení.

 

 

 

Příchod ke stolu, vítání se Sarah a hlavními pořadateli

 

 

 

 

Již z dálky jsem spatřil starou známou z rakouských Falcosrazů, Sarah. Ještě než jsem stihl doběhnout ke stolu, odchytil mě Michi, jeden z hlavních pořadatelů berlínské Falcoparty. Dohodli jsme se, že si plakáty vyměníme v zákulisí, teď si ale odložím věci a usadím se ke stolu. Přivítal jsem se se Sarah, dále s dámou, která měla nápis „Falco“ vytetovaný na poprsí a s dalšími přísedícími, zejména s jedním nagelovaným týpkem, který se proslavil až v závěru akce, o tom ale až později ;-) Stůl byl dobře situovaný, s dobrým výhledem na všechny strany, s pěkným výhledem na plátno a taneční parket.

 

 

 

Další výhodou celé Falcoparty byl zákaz kouření v zdejším zařízení. Jak vidno, v Německu se s tímto nešvarem vypořádali pořádně! Tedy malý tip pro naši kouřem zamořenou zemičku. Kuřáci chodili svou potřebu ukájet vedlejším vchodem ven. V pozdních hodinách už sice obsluha rozhodila po stolech popelníky, prostředí však zůstalo příjemné i po tomto činu.

Obrazek

Nagelovaný týpek, který se proslavil v závěru

Chvíli poté jsem se přivítal také s Ilonou, druhou z hlavních pořadatelů z řad berlínského Falcofanclubu. Odešli jsme do zákulisí a vyměnili plakáty k filmu o Falcovi. Já jí předal ten náš český a od ní jsem dostal jejich německý. Také jsem jí přeložil do němčiny český nápis „Kontroverzní život rakouské popstar“. Při výměně jsme stihli probrat např. to, zda zná ještě nějaké fanoušky z České republiky. Říkala něco o nějaké Mädchen, ale nemohla jí přijít na jméno. Dále jsem vyzvídal, zda a jaké zajímavé Falcomateriály se zde na party dají získat. Bohužel mě moc nepotěšila.

 

 

 

Úvodní drinking a kecing u stolu

 

 

 

 

Z Vídně jsem byl zvyklý na tzv. Spritzer, tedy jakýsi vinný střik. Ale pozor! V Berlíně chvíli přemýšlejí, pak nalijí do sklenice nějakou vodu (asi) a pak to dolejou z lahve pivem a stojí to 3 eura :-D Inu co, když už to tak pěkně namíchal, zkusím to ochutnat. Jelikož jsem pivní nemilovník, měl jsem obavy. Ve výsledku jsem byl ale potěšen, pěna bez milosti ihned opadla a nápoj nemá s pivem téměř nic společného. Vzpomněl jsem si na pivní milovníky Heldena s Mirkem-Djembou, ti by jistojistě nekonečně trpěli ;-) Pro úplnost: jako pivo tam podávali Berliner Pilsner.

 

 

 

S takto naplněnou sklenicí jsem se u našeho stolu neztratil, pili to tam téměř všichni, ať už v podobě s vodou či bez. Několikrát jsme si připili a čekali, co se bude dít. Na plátně prozatím pouštěli všechno možné, jen ne Falca, z reproduktorů se také ozývalo leccos. Až Jeanny na plátně rozproudila tu pravou náladu. Účast byla zatím velice skromná. Blížila se devatenáctá hodina, která přinesla úvodní slavnostní zahájení.

 

Slavnostní projev Ilony a Michiho

 

 

 

 

Těsně před devatenáctou hodinou přišlo na řadu slavnostní zahájení. Ilona a Michi pronesli projev a symbolicky zahájili berlínskou V.I.P. Falcoparty. Vše mám řádně zdokumentováno na videu ;-) Byli moc rádi, že jsme přišli a provolávali slávu Falcovi. Největší aplaus si Ilona vysloužila, když pronesla: „Falco nikdy v našich srdcích nezemřel!“ K desátému výročí dostali od fanoušků pěkný Falcodárek, pokud si dobře vzpomínám, byl to krásný obraz s motivem Falcova Nachtflugu. Co považuji při takové příležitosti za faux pas, bylo to, že po dobu trvání slavnostního projevu na plátno nepromítali Falca, ale něco úplně jiného… Tak snad příště ;-)

Obrazek

Falcovýzdoba Verdammt a Dark

Po projevu se naše skupina přesunula ke stolu na vyvýšené části a připojili jsme se tak k další skupině fanoušků. Seděl jsem naproti stěně, která byla vyzdobena nápisem „Verdammt wir leben noch“ a obrazem „Out of the Dark“, v okolí visely obrazy s motivem Junge Römer. V rohu byl střevíc a la Jeanny a rakouská vlajka, kterých bylo po salonku možná až příliš. Abych svým foťákem nedokumentoval jen já, nechal jsem se zvěčnit od Sarah.

 

 

 

Klid před bouří, překvapení je na světě!

 

 

 

 

Asi v 20:30 si k našemu stolu přisedli 2 mladí Falconadšenci. Jeden z nich měl pěkné Falcotriko, bohužel takových nás na meetingu moc nebylo. A přišli právě včas!

Obrazek

Sarah a kluk s Falcotrikem

Ve 20:45 se na tanečním parketu objevuje Hans Peter Gill, zpěvák Falco-revivalu Kick it like Falco (KILF). Začíná jeho velkolepé představení, sám to uvedl jako světovou premiéru svých chystaných vystoupení. Hned jsem si vzpomněl na Mirka-Djembu, který se chystá o týden později na vystoupení KILF ve městě Dresden. Byl jsem moc zvědav, co Gill předvede. Hans Peter začíná ve velkém a jako první předvádí písničku „Der Kommissar“. Fanoušci nadšeně burácí… Po Kommissarovi vítá Hans Peter fanoušky a následuje další slavný song, „Junge Römer“ a dlouhý „Sound of Musik“, publikum nadšeně tleská.

Obrazek

Gill zpívá

Gillovo vystoupení si nenechali ujít ani hlavní pořadatelé berlínské Falcoparty, na snímku jsem za hloučkem nadšených dam zachytil i Michiho. To už s publikem třepe „Vienna Calling“.

Obrazek

Holky a Michi

Hans Peter je ve varu, blíží se Jeanny a publikum je více než nadšené!

Obrazek

Jásající publikum

Gill je k nezastavení, Jeanny vrcholí, blíží se Egoist a já si pořizuju společnou fotku s Michim. Refrén z Egoista nechává Hans zazpívat již tak dost zpívající publikum. Hans Peter předvádí samé pecky, všichni se houpeme v rytmu „Amadea“. Následuje „Titanic“ a na závěr přichází novinka „The Spirit never dies“, přičemž se nadšení fanoušci chytají okolo ramen...

 

 

 

Ale také publikum je k nezastavení a chce ještě jeden song. Všichni křičíme: „Zugabe! Zugabe! Zugabe! Zugabe! Zugabe!“ Atmosféra je fantastická, Hans Peter Gill se vrací ze zákulisí a přidává „Data de Groove“. Zároveň nám říká, že tuhle písničku uslyšíme také na jeho plánovaném koncertu v Dresdenu. Udělal malou reklamu a odzpíval Data. Opět dal možnost publiku se připojit. Nastává loučení, na pódium přichází také Ilona. Hans Peter Gill prochází nadšeným davem a v 21:35 mizí v zákulisí. Ale ne na dlouho…

 

 

 

Pro přehlednost uvádím písničky z Gillova vystoupení: Der Kommissar, Junge Römer, The Sound of Musik, Vienna Calling, Jeanny, Egoist, Rock me Amadeus, Titanic, The Spirit never dies a Zugabe Data de Groove. Helden by se jistě těšil na Helden von heute a já na Nachtflug, ale ty se nekonaly. Můžu ale prozradit, že se konaly onoho zmíněného 27. února v Dresdenu. Ale i tak to byla hvězdná přehlídka!

Obrazek

Gill gestikuluje - jako Falco

Vystoupení se Gillovi povedlo a já jsem ho konečně viděl LIVE, čili ho můžu srovnat s často využívaným Falcovým dvojníkem M. P. Simonerem či třeba Axelem Herrigem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Part III

Josef Falkenflug,14. 3. 2010 11:22

Pokračování v podobě Part III se neúnavně blíží ;-) a je na co se těšit, jak jsem zmínil v NEWS.

Part2

smeke,13. 3. 2010 23:32

Toto vizerá ešte na pokračovanie velice pekne si to zatial napísal.