Jdi na obsah Jdi na menu
 


Falcoparty V.I.P. Falcofanoušků v Berlíně, Part III

14. 3. 2010

Falcoparty V.I.P. Falcofanoušků v Berlíně, Part III

 

 

 

 

Srovnání Falcových dvojníků

 

 

 

Michael Patrick Simoner je Falcovi podobnější. Hans Peter Gill je ještě dost mladý a když si sundá brýle, Falcovi se vůbec nepodobá. Při zpěvu se mi Simoner vždycky líbil, ale dost často text vynechával a jenom „poskakoval“. Gill zpívá vcelku dobře, když jsem ho na téhle akci viděl konečně LIVE, trochu jsem si poupravil názor na něj. Vnímám ho teď jako lepšího, než se mi zdál dříve. Simoner dá občas do mikrofonu zazpívat také publiku, což vím z vlastní zkušenosti ;-) Ale nyní už zpátky k dění v Berlíně.

 

 

 

Překvapení druhé: Gill jde mezi nás!

 

 

 

 

Jak jsem psal již v Part II, Hans Peter Gill nezmizel v zákulisí na dlouho. Za chvíli se znovu vynořil a šel si sednout k našemu stolu. Seděl téměř vedle mě! Je to tak, Gill si šel s námi povídat, fotit se a zase a zase povídat. Ani už nevím, kolik lidí si ho vyfotilo a s kolika lidmi se vyfotil, ale vím jistě, že se fotil také se mnou ;-)

Obrazek

Focení už bylo dost ;-)

Když už s úsměvem naznačil, že už bylo focení dost, začali jsme popíjet a opět jsme si povídali. Sedět s Hansem Peterem Gillem v hospodě u piva – jak se u nás říká – byl moc pěkný a nezapomenutelný zážitek ;-)

 

 

 

O čem jsem se bavil s Hansem Peterem Gillem

 

 

 

 

Hans Peter Gill byl příjemný a bylo mu i přes hrající hudbu dobře rozumět. Ptal se mě, odkud jsem přijel a jak dlouho mi trvala cesta, čili jsem mu vyprávěl, jakou porci hodin jsem si užil a ještě užiju ve vlaku, že letadlo je drahé.

 

 

 

Pak Hans vyprávěl o svých začátcích v roli Falcova dvojníka, načež jsem se ho zeptal, jestli se zná osobně s nějakým jiným dvojníkem. Uhnul pohledem do strany, ušklíbl se a zakroutil odmítavě hlavou ;-) Pochopil jsem, že mu za to nestojí :-D

 

 

 

Potom jsem se ujistil o jeho plánovaném koncertu v Dresdenu, což mi potvrdil. Tak jsem mu oznámil, že právě na tenhle koncert se chystá další Falcofanoušek z České republiky, Mirek-Djemba. Později po příjezdu jsem Mirkovi psal, že jsem ho u Gilla ohlásil ;-)

 

 

 

Když na plátně běžel klip Emotional, Hans Peter se mi pochlubil, že ten Emotionalpřevlek má taky a že ho používá na svých vystoupeních.

 

 

 

Samozřejmě jsem Gilla nezapomněl upozornit na české Falcostránky FALCO, YOU ARE WONDERFUL! a předal jsem mu vizitku. Měl radost a za chvíli mi podal svou vizitku Falcodublera.

 

 

 

Tématem hovoru byly další různé drobnosti, které už si momentálně nevybavuju, také jsme se s Hansem bavili ve více lidech najednou, a tak se doplňovali.

 

 

 

Nakonec se Gill přesunul také k menšímu stolu, kde jsem ho vyfotil se dvěma fanynkami. Jedna z nich měla stylové Falcotetování na levém rameni.

Obrazek

Hans Peter Gill a 2 fanynky

Tancování před plátnem i mezi stoly

 

 

 

 

Jak to tak na Falcoakcích bývá, když nastane ta pravá nálada, vydá se hlouček nadšeně křepčících Falcofanoušků tančit. Vždycky je k tomu určen nějaký prostor, případně se takový prostor „najde“. Letos tomu nebylo jinak ;-) Patřičně jsem si to letos užil, při písničce S.C.A.N.D.A.L. jsem tancoval, váleje se po zemi. Jo, jo, moje oblíbené album Nachtflug se mnou dokáže vždy pořádně zacvičit. Sarah mi poté u stolu řekla – jak je naším zvykem anglicko-německy – že to bylo moc pěkné, že takhle to nikdo neprožívá, že je to „funny“ a obdivovala, že umím snad všechny Falcovy písničky „auswendig“.

Obrazek

Ilona se přidává k tanci

Na závěr si na pódium přišla zatrsat také Ilona. Je ale třeba zdůraznit, že celkově se moc lidí tance neúčastnilo. Přeci jen Wien je Wien.

Obrazek

Andy tancuje mezi stoly

Ale tančilo se i mezi stoly, o čemž vypovídá tanec Andyho a jeho vyvolené v závěru Falcoparty.

 

 

 

O čem jsem se bavil se Sarah

 

 

 

 

Čas Falcoparty ubíhal, a tak po úmorném tancování přišla opět chvíle na povídání u stolu. Tak jako vždy jsme se Sarah probrali, co právě děláme, kde zrovna bydlíme apod. Řeč přišla i na právě probíhající olympiádu ve Vancouveru a aktuální remízový úspěch švýcarských hokejistů proti Kanadě. Na tu jen prohodila: „Not bad.“

 

 

 

Bavili jsme se také o švýcarské hokejové i fotbalové lize, o Basileji a drahém životě ve Švýcarsku. Ale abych nezapomněl, samozřejmě také o Falcovi ;-)

 

 

 

Koho nového jsem na berlínské Falcoparty mezi fanoušky poznal

 

 

 

 

Kromě všech, o kterých jsem se již zmínil, jsem poznal také Andrease, DJ z Bielefeldu. Vyměnil jsem si s ním vizitku stejně jako s Gillem a dohodli jsme se, že si přes internet vzájemně pošleme nějaké fotky z Falcoparty.

 

 

 

Dalším fanouškem byl ten kluk s Falcotrikem, jehož jméno jsem už šťastně zapomněl a jeho kamarád Oli.

 

 

 

Je třeba přidat ještě nějaké slečny a dámy a opět se nedopočítám výsledku. Letos jsem poznal opravdu hodně Falcofanoušků ;-)

 

 

 

„Zlatý hřeb“ večera

 

 

 

 

Stejně jako při mé loňské návštěvě hardcore Falcofanoušků ve Vídni, kdy vše vyvrcholilo vášnivým polibkovým vystoupením 2 slečen, tak i berlínská Falcoparty měla svého „hrdinu“. Připomínám fotku nagelovaného týpka z Part II, jehož chvilka slávy přišla v závěru.

 

 

 

Tenhle mladý pán se dokázal v průběhu Falcoparty velice intenzivně nalévat místním mokem, až mu v závěru nezbyly „mozkové“ síly. Chudák se potácel od stolu ke stolu, zakopával o všechno a o všechny a ve finále toužil po polibku od každého.

 

 

 

Některé zralejší dámy mu bez problémů vyhověly, u těch mladších však pochopení příliš nenalézal. A u pánů už vůbec ne, včetně mě samozřejmě. Ale slíbil mi, že mi napíše na mejl, tak uvidíme ;-)

 

 

 

Rozpačité pohledy nakonec mladíka vyprovodily ze salonku a nastal opět klid.

 

 

 

Výzdoba na Falcoparty

 

 

 

 

Výzdoba byla oproti meetingům ve Vídni chudší. Prakticky chyběly plakáty s Falcem, které jsem zvyklý vídat na stěnách a všude, kam se jen vejdou. Tady byly k vidění pouze za ovládacím pultem a v malém počtu.

Obrazek

Falcoplakáty za pultem

Pěkné byly obrazy s motivem Junge Römer. Jak už jsem psal, bylo tam dost rakouských vlajek. Jejich vysoký počet bych snížil a nahradil něčím, co je Falcovi ještě bližší než země jeho původu.

Obrazek

Pohled na prořídlé fansezení

Na stolech chyběly jakékoliv materiály s Falcotematikou. Jeden jemně skrytý Falcomotiv mohli ještě Falcofanoušci spatřit – ale ne na stole. Poznáte z obrázku, o co jde? Napovím, že ta slečna vpravo to není ;-)

Obrazek

Najdete Falcomotiv? ;-)

Vyzdobit Falcoparty jsem mohl také sám, protože jsem měl v tubusu ještě nějaké další české plakáty k filmu o Falcovi. Včas jsem si ale uvědomil, že to není úplně Falco, tak jsem je nechal pěkně dál v tubusu.

 

 

 

Falcoatmosféru a výzdobu narušovala také místní výzdoba, která neměla s Falcem bohužel nic společného.

 

 

 

Konec Falcoparty, procházka na Berlin Hbf a cesta zpět

 

 

 

 

Na závěr jsme udělali společnou fotku a oslava 10. výročí založení berlínského Falcofanclubu skončila. Nutno dodat, že dost brzo. Ve 2:20 jsem byl již venku před restaurací. Dalo se to ale čekat, protože party začínala nezvykle brzy. Vlak zpět do ČR vyjížděl z Berlin Hbf až v 6:36.

 

 

 

Vydal jsem se tedy pěšky, směr Berlin Hbf. Zima velká nebyla, procházka to byla příjemná. Minul jsem Berliner Bank, šel znovu okolo vstupu do ZOO. Všiml jsem si také u nás nedávno proslavené TOMI TOUR. V lesíku podél Strasse des 17. Juni jsem pozdravil několik hopkajících ušáků a skrz Brandenburger Tor jsem se šel projít po profláklé Unter den Linden.

Obrazek

Noční slon u vchodu do ZOO Berlin

Minul jsem ZDF, něco pojedl a kráčel dál a dál nočním Berlínem. Po celou noční procházku se mi v hlavě honily myšlenky na uspořádání pořádné Falcoparty u nás v České republice. Parádní a elegantní český FALCO FAN MEETING. Po osmiletých zkušenostech s různými FALCO FAN MEETINGY v Rakousku a Německu by to mohla být akce se vším, co od takové Falcoakce opravdový český Falcofanoušek očekává ;-)

 

 

 

Na Berlin Hbf jsem dorazil 2 hodiny před odjezdem vlaku. Chvíli jsem se procházel mezi patry a pozoroval ranní nedělní dění na nádraží. Procházeli se zde policajti, občas někdo prošel. Bylo ještě brzy ráno.

 

 

 

Nakonec jsem usedl do jedné červenožluté potvory, dal jsem si černý čaj a v teple čekal na vlak. Okolo 5:30 už se na hamburger apod. hrnuly davy lidí. Mě napadlo, co lidi v takovou ranní nedělní hodinu vede jít do mekáče a nacpat se k prasknutí. Že by návrat z nějaké diskotéky? Na to byla místní omladina ale až příliš střízlivá.

Obrazek

Můj vlak zpět do ČR: EC 171

Čas do odjezdu vlaku se dost krátil a já už v hale vyhlížel, kdy ho přistaví. V 6:15 už byl vlak na místě a já se chystal přesunout do prázdného kupé. Ještě mě na nástupišti pozdržela snad jediná osoba, která tam momentálně byla, a zeptala se mě, zda je to ten správný vlak. Tak jsem jí poradil a utíkal se natáhnout do „svého“ kupé ;-)

 

 

 

Během cesty zpět jsem především odpočíval, ale až v tuhle chvíli se projevil snad jediný nedostatek z mojí strany na této výpravě. Poslední chlebík, který jsem si připravil k snídani, jsem doma zapomněl čímkoliv promazat-naplnit :-D To je tak, když se to ve spěchu připravuje ráno před odjezdem. To by se kolegovi Heldenovi nestalo, ten má vše řádně připravené již večer před odjezdem ;-) Nesporným důkazem drobného nedostatku budiž foto z vlaku.

Obrazek

Drobný nedostatek - suchý chleba :-D

Do suchého chleba se mi moc nechtělo, tak jsem se uvelebil a lehnul si. S tímto nedostatkem se dá žít, kdybych zapomněl či ztratil jízdenku či eura, bylo by hůř.. Celou cestu jsem měl kupé jen pro sebe, to byla paráda ;-)

 

 

 

Celkové zhodnocení letošní Falcovýpravy do Berlína a srovnání s Vídní

 

 

 

 

Cestu vlakem tam i zpět jsem překonal bez větších problémů. Zklamala mě údržba berlínských chodníků. Hlavní i vedlejší cíle letošní výpravy na berlínskou Falcoparty byly naplněny téměř všechny. Chyběly jen pořádné vzácné Falcomateriály.

 

 

 

Také je trochu škoda, že se party neprotáhla až do rána, jak bývá zvykem ve Vídni. Vůbec ve srovnání s Vídní musím podotknout, že je co dohánět. Vylepšit Falcovýzdobu, zavést nabídku Falcomateriálů formou prodej/výměna. Také mi přijde, že fanoušci na akcích ve Vídni Falcosrazy více „žerou“. Oblečených ve Falcostylu nás přišlo opravdu málo – stejně jako lidí celkově. Tady je ale třeba přihlédnout k tomu, že to byla party soukromá, kde musel být každý pozván a dopředu nahlášen pořadatelům.

 

 

 

Nicméně také z Berlína jsem si přivezl parádní Falcomateriály. S pořadateli jsem vyměnil český plakát k filmu o Falcovi za jejich německý, při vstupu jsem dostal Falcovisačku a parádní Falcoklíčenku. Bylo zajímavé poznat jiné prostředí, kde se Falco slaví jinak než ve Vídni. Nakonec ve Vídni jsem byl v prosinci na vánočních trzích, takže jsem o ni nepřišel. Navíc v budoucnu budu do Vídně cestovat zřejmě stále častěji ;-)

 

 

 

Berlínské setkání ve mně ještě více zapálilo myšlenku pro uspořádání pořádného českého Falcosrazu, který se prostě pod záštitou FW musí uskutečnit ;-) Do té doby, třeba i s vámi, na Falcanou ;-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář