Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na návštěvě u Heldena

3. 9. 2009

Na návštěvě u Heldena

 

 

 

K Heldenovi jsem přijel sice až ve čtvrtek večer, ale páteční výlet do Regensburgu jsme stihli řádně naplánovat. Po večeři jsme usedli a vyhledali optimální trasu do našeho cíle. Heldenovi jsem přivezl jedno originální CD do jeho Falcosbírky a pochválil mu pěkně vyzdobený pokoj Falcem. Na stěnách plakáty, ve vitríně krásná výstavka Falcových DVD, CD a také jedné knížky. Helden dostává velkou jedničku ;-) Jeden nádherný plakátový kousek, můj dárek k Heldenovu letošnímu svátku, přikládám zde:

 

Obrazek

 

Helden opatřil krásný plakát pěkným černým rámem, který mu ladí s okolním tmavým nábytkem. A co vy, další Falcovi fanoušci, máte doma také nějaký takový nádherný obraz? Nebo stěnu polepenou mnoha Falcovými plakáty? Pochlubte se nám do komentářů pod článek! Ti odvážnější mohou poslat i foto na kontaktní mejl a vítěz naší minisoutěže se může těšit na nějakou drobnou Falcocenu ;-)

 

Brzy ráno jsme vyrazili, čili jsme měli celý den na návštěvu historické části města a na zmapování vegetace okolo Dunaje.

 

 

 

Nezapomněli jsme samozřejmě ani na Falca ;-) V jednom obchodě se paní prodavačka svěřila, že z českých měst má nejradši Český Krumlov. To se jí ani nedivím, je to opravdu krásné jihočeské město. Říkala, že obchod není její, ale že se po Falcovi podívá. Bohužel ale žádného pořádného Falca pro nás neměla. Pořád mu říkala Falco Amadeus a snažila se mi něco říct anglicky. Bylo to slavné „Muss ich denn sterben, um zu leben?“. Proč to ale překládala, to mi zůstalo záhadou. Jak jsem již psal, žádného nového Falca jsme u ní nepořídili, ale nevadí, snad někdy příště.

 

 

 

Na závěr celodenní výpravy si Helden koupil několik místních piv, aby je porovnal se svou oblíbenou značkou, tak doufám, že mu po nich nebude blivno ;-) Nakonec nebylo, Helden k tomu vzkazuje: „A nebylo mi blivno. Jako bylo to dobrý, takový chmelový.“ No vida, takže i nějaké to německé pivo se dá pít ;-)

 

 

 

Příští den dopoledne jsme se rozloučili a těšíme se na další Falcosraz, třeba zase někde v zahraničí ;-) Do té doby, třeba i s vámi, na Falcanou ;-)

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář