Jdi na obsah Jdi na menu
 


Falcův singl Naked v českých hitparádách, Part I

19. 2. 2009

Falcův singl Naked v českých hitparádách, Part I

 

 

 

 

            Falco se objevil s písničkou Naked v roce 1996 v hitparádách několika rádií v Čechách. Představuji zde stanice, které se mi podařilo vypátrat. Nechybí samozřejmě ani umístění písničky. Vše doprovázím komentářem a porovnáním s písničkami, které v té době Falcovi konkurovaly.

 

 

 

 

 

 

Northparáda rádia NORTH MUSIC 95,2 FM (kraj Ústecký)

 

 

 

Northparáda rádia NORTH MUSIC 95,2 FM, 34. kolo, týden 14.9. – 21.9.1996:

 

 

 

 

            V tomto období se Falcova písnička Naked objevuje v hitparádě jako novinka. Hitparádě v té době vévodí Spice Girls s Wannabe. Druhá je Alanis Morissette s Head over feet.

 

 

 

 

 

 

Northparáda rádia NORTH MUSIC 95,2 FM, 35. kolo, týden 21.9. – 28.9.1996:

 

 

 

 

            Falco se naštěstí chytá, i když se bohužel krčí až na 18. místě z 20 účastníků. První dvě místa zůstala stejná, za Falcem se drží jen East 17 a Joe Cocker.

            Velice hezky popisoval účast Falcovy Naked v hitparádě Ústecký deník ze dne 25.9.1996: „Další novinka je, nezvykle z Rakouska, v tanečním rytmu. V 80. letech FALCO zpíval a rapoval DER KOMISSAR, ROCK ME AMADEUS a JEANNY. Už jen málokdo očekával jeho návrat, ale povedl se mu s aktuálním NAKED.“ Není to sladké? ;-)

 

 

 

 

 

 

Northparáda rádia NORTH MUSIC 95,2 FM, 36. kolo, týden 28.9. – 5.10.1996:

 

 

 

 

Falco se krčí bohužel až na 15. místě. Těšit nás může jen fakt, že za sebou nechal Robbieho Williamse či East 17. Taková jména jako Alanis Morissette, Spice Girls nebo Michael Jackson byla nad jeho síly.

 

 

 

 

 

 

Northparáda rádia NORTH MUSIC 95,2 FM, 37. kolo, týden 5.10. – 12.10.1996:

 

 

 

 

            Následující týden si Falco polepšil na 12. příčku, čili registrujeme mírné zlepšení. Hitparádě nadále vládne Alanis, pod sebe však Falco natlačil Spice Girls či Oldfielda.

 

 

 

 

 

 

Northparáda rádia NORTH MUSIC 95,2 FM, 38. kolo, týden 12.10. – 19.10.1996:

 

 

 

 

V tomto období poskočil Falco na 11. místo. První jsou R.E.M. Falco pod sebe dostal ze zvučných jmen Kelly Family či George Michaela.

 

 

 

 

 

 

Northparáda rádia NORTH MUSIC 95,2 FM, 39. kolo, týden 19.10. – 26.10.1996:

 

 

 

 

Falco obsadil s Naked 10. příčku, což je zatím na této stanici nejlepší výsledek. První byli znovu R.E.M. a před Falca se dostali např. Michael Jackson, Bryan Adams, Cardigans nebo Pet Shop Boys. Za sebou má Phila Collinse s Dance into the light, Wanastowi Vjecy s Láskou či Spice Girls.

 

 

 

 

 

 

Northparáda rádia NORTH MUSIC 95,2 FM, 40. kolo, týden 26.10. – 2.11.1996:

 

 

 

 

Falco obhájil 10. pozici, výsledek se tedy nezměnil. Není to ale žádná tragédie vzhledem k našlapané konkurenci. První čtyři místa obsadili Backstreet Boys, Bryan Adams, R.E.M. a Michael Jackson. Potěšitelné je, že opět nějaká zvučná jména nechal Falco za sebou, např. Pet Shop Boys, Sqeezer, či Wannabe od Spice Girls.

 

 

 

 

 

 

SEVEROČESKÁ TANEČNÍ HITPARÁDA Disco twenty na 95,2 FM

 

 

 

 

 

 

 

            Hitparáda pouze tanečních písniček na 95,2 FM přinesla Falcovi a jeho Naked lepší umístění. Podařilo se mi najít umístění v pěti týdnech. Tuto hitparádu sestavovali nejlepší severočeští DJs.

 

 

 

 

 

 

Disco Twenty na rádiu NORTH MUSIC 95,2 FM, 1. kolo, kraj Ústecký:

 

 

 

 

            Po prvním kole se Falco s Naked krčí na 15. pozici z 20, úspěch ho teprve čeká.

 

 

 

 

 

 

Disco Twenty na rádiu NORTH MUSIC 95,2 FM, 3. kolo, kraj Ústecký:

 

 

 

 

            V tomto kole zaujímá Falco zatím jen 11. pozici, ale v budoucnu bude lépe. Dostal pod sebe Faithless s písní Insomnia či No Mercy s hitem Where do you go, ale Loft s Mallorcou, Mr. President s I give you my heard či Michael Jackson s písní Stranger in Moscow byli nad ním.

 

 

 

 

 

 

Disco Twenty na rádiu NORTH MUSIC 95,2 FM, 4. kolo, kraj Ústecký:

 

 

 

            Falco s Naked se vyšvihl na 7. příčku a nechal za sebou Michaela Jacksona, E-ROTIC s Gimme good sex či Faithless. Vede opět Loft, druzí jsou Mr. President.

 

 

 

 

 

 

Disco Twenty na rádiu NORTH MUSIC 95,2 FM, 5. kolo, kraj Ústecký:

 

 

 

            Po 5. kole je Falco na krásném 5. místě. První jsou Spice Girls s Wannabe, Mr. President jsou až sedmí a ještě hlouběji se potácí Michael Jackson.

 

 

 

 

 

 

Disco Twenty na rádiu NORTH MUSIC 95,2 FM, 6. kolo, kraj Ústecký:

 

 

 

            Falco se vrací na 7. pozici, na špici se stále drží Spice Girls. Zajímavý je Falcův souboj s německým Scooterem. Tahle skupina je hned pod ním s písní I´m raving. Devátý je Michael Jackson. Hluboko pod Falcem je skupina Sqeezer se známým hitem Sweet kisses.

 

 

 

 

 

 

Hitparáda rádia MOST 90,6 a 95,8 FM (kraj Ústecký)

 

 

 

 

            Z této hitparády se mi podařil vypátrat pouze 38. týden. Z počtu 20 písní obsadila Falcova Naked 14. příčku spolu s Belindou Carlisle a Bryanem Adamsem. Na 1. místě byl Freakpower s Can you feel it, 2. příčku obsadil Michael Jackson s písní Stranger in Moscow. Ze slavnějších nechal za sebou Falco jen Pet Shop Boys.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář