Jdi na obsah Jdi na menu
 


MF DNES žvástá k Falcovým padesátinám

25. 2. 2008

MF DNES žvástá k Falcovým padesátinám

 

 

 

 

Zita Senková se v době Falcových padesátin titulovala zpravodajkou z Vídně!! Jak ale podle nesmyslů v článku brzy všichni zjistíme, zřejmě zná Vídeň jen z vyprávění…

 

Článek naleznete pod názvem „Rakousko slaví, Falco by se dožil padesáti let“ na http://show.idnes.cz/rakousko-slavi-falco-by-se-dozil-padesati-let-fnl-/hudba.asp?c=A070219_204407_hudba_kot a „stojí opravdu za to“. Objevil se také v tištěné MF DNES, mám ho okopírovaný, ale i tak nevěřím vlastním očím.

 

Hned první věta je zajímavá, že z něj rodiče chtěli mít advokáta. Paní Senková si asi „Bürokaufmann bei der österreichischen Pensionsversicherungsanstalt für Angestellte“ přeložila jako advokát. Fantazie nezná hranic. Jedeme dál. Ve čtyřech letech bylo rozhodnuto, že … a skok, následuje informace, že by se dožil padesáti let…

 

Následují parádní nesmysly. Autorka si zřejmě popletla biografii z 80. let s tou od Lanze 2007. V době publikování článku jsem byl ve Vídni a regály, i všechny stojany, všude bylo přecpáno dvojcédéčkem i DVD Hoch wie nie a Lanzova biografie byla k dostání v knihkupectvích. Biografie opravdu za jediný týden vyprodána nebyla, nechápu, jak si někdo může takhle vymýšlet.

 

Za vrchol neznalosti a vymýšlení blábolů paní Senkové považuji následující: „Hrob na vídeňském Centrálním hřbitově je zaplaven květinami, které zakryly desku, na níž jsou vyryty tituly jeho nejslavnějších songů.“ Tohle už snad nemyslíte vážně, dámo!! Možná by to chtělo, abyste se k tomu hrobu vypravila – nebo si alespoň prohlédla foto na internetu. Deska, na které jsou napsány Falcovy největší hity, neleží na hrobu, ale je vztyčena k nebi v podobě neprůstřelného skla, tudíž nemůžou květiny zakrýt žádnou desku s jeho vyrytými songy!! To ví každý, kdo přinejmenším jednou u Falcova hrobu byl…

 

Následuje chvilka pravdy, pak nepřesnost ohledně Falcova porodu, s čímž má zatím problém většina českých novinářů. Stačí nahlédnout do Falco-biografie od Lanze 2007, jak to bylo s porodem a těmi trojčaty.

 

Jak plyne z textu, Falco se podle Senkové přestěhoval do Dominikánské republiky v roce 1988. Tři roky po úspěchu Rock me Amadeus.

 

A co na závěr? Senková píše o nehodě v Karibiku. „Zde nahrál své poslední album Out of the Dark, krátce před osudovou havárií 6. února 1998, kdy přehlédl přijíždějící mikrobus. V krvi měl 1,5 promile alkoholu, kokain a marihuanu.“ Mikrobus je také dobrý vtip, konstatování hodnoty alkoholu, kokainu a marihuany s takovou přesností se snad nepodařilo ani na místě nehody. Všichni víme, jak je tato záležitost složitá, ale Senková si s tím vůbec neláme hlavu. Zřejmě v Dominikánské republice nikdy nebyla a neví, jak je to tam s policií a úřady.

 

Tento žvást, který Senková vydává jako článek o Falcovi, mě hodně moc rozlítil, když to řeknu slušně, a zmíněné dámě jako její kolega z branže přeji lépe napsané a pravdivější články. A ještě něco. Když už musím psát o něčem, o čem nic nevím, tak to někde z důvěryhodných zdrojů opíšu a nevymýšlím si takové bláboly. Díky.

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jak?

Káťa (13),29. 4. 2010 20:18

Jak mohou takovýhle lidi psát články? Jak si mohla splíst tak důležité informace? Jak může vědět více než policisté? Jak???