Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení písní, Part II

16. 3. 2008

Hodnocení písní, Part II

 

Coming home: Hodnocení: 9 bodů. Taková moje srdeční, zdá se mi v určitých chvílích lepší než Jeanny. Je to její pokračovaní a zdá se že i takové zadostiučinění oproti Jeanny, která se hrát v rádiích a v televizi nějaký čas nesměla. Perfektní promyšlený text, který by se dal zpívat i česky. Na koncertech bývá spojena s Jeanny, má svoje kouzlo.

 

Egoist: Hodnocení: 8 bodů. Tato věta vystihuje Falca té doby, ale nejenom to, ale i tak, jaký opravdu byl: „Hvězdy píšou moje jméno na oblohu, aby jasně hořelo ve vašich očích.“ Je to druhá píseň, nad kterou můžeme polemizovat a říkat si, nepsal ji Falco pro svou smrt?

 

Europa: Hodnocení: 7 bodů. Je to monumentální píseň. Taková nadsazená; dobře se poslouchá, je melodická. Ale co chtěl Falco touto písní říci, to ne každý pochopí, stejně tak jako u Nachtfllugu.

 

Ganz Wien: Hodnocení: 9 bodů. Falco, Vídeň, drogy a U4. To je celé, co je v této písni, přesně popsané tak, jak to bylo v těch letech ve Vídni zavedeno...

 

Jeanny: Hodnocení: 9 bodů. Falco a Jeanny, nerozlučná dvojka :-) A v době její slávy nehraná píseň v rádiích a v televizi, ale proč? Pouze proto, že Falco poukazoval na zvrácenost a špatnost lidí. Tuto píseň by měli znát i ti, kteří Falca neposlouchají. Stejně tak jako Rock me Amadeus a Out of the Dark.

 

Kann es Liebe sein: Hodnocení: 6 bodů. Zamilovaná píseň tak, jak Falco cítil lásku. Verze s Désirée Nosbusch tuto píseň posunula trochu dopředu.

 

Monarchy now: Hodnocení: 7 bodů. Zajímavá píseň co do textu a hudby. Jako druhá na albu Nachtflug za Titanicem se nemá za co stydět. Ba naopak, album rozpohybuje.

 

Mutter, der Mann mit dem Koks ist da: Hodnocení: 6 bodů. Tady je vidět, jak šel Falco s dobou. Vlastně celý svůj život se přizpůsobil tomu, co tenkrát frčelo. Má tato písnička dvojsmysl?

 

No time for Revolution: Hodnocení: 7 bodů. Falco touto písní přesně vystihl léta od šedesátých až do devadesátých. A asi přesně věděl, jak to bude pokračovat po roce 2000... Skvělá lehká kytara s množstvím kytarových sól, návrat k jeho stylu...

 

Out of the Dark: Hodnocení: 10 bodů: „Musím tedy zemřít, abych žil?“ A přesně tak jak předpověděl, tak se i stalo. Žije s námi už 10 let a stále se nevzdává, tuto píseň jsem slyšel jako první od Falca a to mě k němu dotáhlo. Okolo této písně se napsalo mnoho spekulací, ale nikdo nemá asi pravdu, jen Falco to doopravdy věděl… Samotná píseň, text a hudba jsou mistrovským dílem, např. kytarové sólo na konci písně. Bylo tady a je tady mnoho napodobitelů, i já jsem to slyšel na vlastní uši zahrát jednoho mého kamaráda, ale stejně tam něco chybělo. Nikdo to už nezahraje stejně… a to je dobře, protože Falco byl jenom jeden!!! (Všiměte si, že píseň ode mě dostala 10 bodů – a to jiná kromě Helden von heute nedostala).

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kdo že se to vždy ozve?

Josef Falkenflug,17. 3. 2008 11:40

Nadpis mluví za vše. Přečti si to pořádně, třeba přijdeš na to, že to není destruktivní kritika, ani to není urážka tvého stylu.

Ale kuš s těmi kritikami

Dagmara, blog o Falcovi,17. 3. 2008 3:31

Hloupé. Hloupá kritika. Kdo nenazpíval, nechť nehodnotí. Hloupé, jako Holer sám. Jen kritizuje, sám nic neumí. Jen rozeštvávat vztahy, Nic nedává. Chudák!!!