Jdi na obsah Jdi na menu
 


Základní alba a koncerty na CD

6. 4. 2009

Základní alba a koncerty na CD

 

Všechna Falcova alba jsou krásná, stejně tak jeho písničky ;-) V následujícím příspěvku odliším jen ty velice velice oblíbené od těch oblíbených. Když tedy udělím 5 bodů z 10, neznamená to, že první album je špatné a druhé geniální.

 

Einzelhaft: Album Einzelhaft považuji za velice zdařilé dílo. Nejsilnější jsou pro mě písničky Zuviel Hitze, Der Kommissar, Ganz Wien a Helden von heute. Za slabší považuji Maschine brennt, Hinter uns die Sintflut a Einzelhaft. Tohle album je pravý Falco! Parádní němčina a nápadité texty.

Hodnocení: 10 bodů.

 

Junge Roemer: Album Junge Roemer je často považováno za dílo, které v roce 1984 nebylo pochopeno. Za převratnou je považována skladba Junge Roemer, která se dočkala místa i na Falcově hrobě mezi celkově proslulejšími písničkami. Album na mě působí uzavřenějším a někdy trochu monotónním dojmem. Za nejzdařilejší skladby považuji Junge Roemer, No answer a Hoch wie nie. Slabší se mi jeví Tut-Ench-Amon, Ihre Tochter a Kann es Liebe sein.

Hodnocení: 6 bodů.

 

Falco 3: Falcova komerční pecka s nejslavnějšími hity. Těžko hledat méně zdařilé kousky, ale mezi peckami typu Rock me Amadeus, Munich girls, Jeanny či Vienna calling se musím přiklonit k Nothing sweeter than Arabia a Macho macho, které se mi jako ty první nelíbí.

Hodnocení: 9 bodů.

 

Emotional: Navázat na úspěch Amadea nebylo vůbec jednoduché. Falco vsadil na emoce a zejména u žen se dočkal úspěchu. Své příznivce má ale i mezi muži. Já Emotional považuji za dobré album, jen délka písniček mi přijde přehnaná. Za nejzdařilejší považuji Emotional, Cowboyz and Indianz a Les nouveaux riches. Slabší mi přijdou Crime Time a The kiss of Kathleen Turner.

Hodnocení: 7 bodů.

 

Wiener Blut: Tak tenhle kousek si Falco za rámeček nedal. Bohužel každá půlka alba pochází od jiných producentů a podle toho také na mě jako komplet působí. Jedna půlka se snaží vrátit ke klasickému Falcovi, ta druhá mi přijde jako pokus o Emotional 2. Písničky v závěru jsou jedna jako druhá, což ale neznamená, že by byly špatné. Líbí se mi Wiener Blut, Walls of Silence a Do it again, méně pak Tricks a Sand am Himalaya.

Hodnocení: 5 bodů.

 

Data de Groove: Album je považováno za příliš introvertní a výrazného úspěchu se nedočkalo. Mně se ale vcelku líbí, jen závěr se mi zdá nedotažený. Neo Nothing – Post of all přímo žeru, dále se mi líbí Expocityvisions, Tanja P. nicht Cindy C. a Data de Groove. Slabší mi přijdou Alles im Liegen, Bar Minor a zejména U.4.2.P.1 Club Dub a minutový Anacondamour.

Hodnocení: 6 bodů.

 

The Remix Hit Collection: Mezi základní alba jsem zařadil i tuhle směsku remixů Falcových největších hitů. Jen jsem nepochopil zařazení Coming home. Za zdařilé považuji mixy Der Kommissar, Jeanny, Junge Roemer a Falco Megamix. Méně zdařilé se mi jeví Rock me Amadeus a Emotional – ta je příliš podobná původní verzi.

Hodnocení: 7 bodů.

 

Nachtflug: Návrat Falca ke kvalitě. Opět pravý Falco! Velice se mi líbí všechny písničky, i když skladby 5-7 mi přijdou dost podobné. Miluji tohle album! A kdo na něj šáhne, tomu ruka zchromne a druhá upadne ;-)

Hodnocení: 10 bodů.

 

Out of the Dark: Album vydané těsně po Falcově smrti, podle mě je tahle deska často přeceňována a jeho nejslavnější píseň Out of the Dark, troufnu si říct, často dezinterpretována, zejména senzacechtivými médii (o písničce Out of the Dark napíšu více v samostatném článku). To ovšem nic neubírá na její kráse, stejně tak se mi líbí No Time for Revolution a Egoist. Za slabší považuji Shake a Hit me. Stylově odlišné Mutter, der Mann mit dem Koks ist da a Naked podle mě albu příliš neprospívají. Také tím, že už před tím vyšly jako singly. Album se mi jeví nedotažené.

Hodnocení: 7 bodů.

 

Verdammt wir leben noch: Album poskládané zejména z dříve nevydaných Falcových skladeb a písniček z 90.let, kde vidím opravdového Falca. Album Verdammt wir leben noch mi přijde pěkně zaobalené, písnička se mi líbí, stejně tak Die Königin von Eschnapur, Europa či Poison. Méně se mi líbí Que pasa hombre či textově ubohé We live for the Night a From the North to the South.

Hodnocení: 8 bodů.

 

Falco LIVE Forever: První z oficiálně vydaných LIVE CD představuje Falca v Berlíně let osmdesátých. Skvělý koncert plný opravdového Falca i jeho největších komerčních hitů. Je to parádní kousek do sbírky každého Falcofanouška a těžko mu něco vytknout.

Hodnocení: 10 bodů.

 

LIVE auf der Donauinsel: I v 21. století přichází Falco LIVE. Thomas Rabitsch představuje Falca při megakoncertě na vídeňském Donauinselu. Opravdový Falco včetně jeho hitů z let devadesátých. CD vzniklo jako doprovod parádnímu DVD a chybí mu jen jediné. Obraz ;-)

Hodnocení: 10 bodů.

 

Falco Symphonic: Tohle CD není sice úplný LIVE, ale přiřadil jsem ho sem. Falco ve zcela novém kabátě, se symfonickým orchestrem. Objevují se i netradiční skladby a ukázka z LIVE DVD. Nejnovější oficiální superkousek do FALCOSBÍRKY ;-)

Hodnocení: 10 bodů.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Souhlasím

Káťa,22. 4. 2010 13:26

Hodnocení bych uvedla stejně. Nejraději mám desky Nachtflug a Falco 3. Ale pěkně zdařilá díla jsou i Einzelhaft.Bez Falcovi muziky-pardon bez Falca nedokážu žít!!!