Jdi na obsah Jdi na menu
 


Josef Falkenflug navštívil Vídeň

20. 12. 2008

Josef Falkenflug navštívil Vídeň

 

 

 

Vánoční trhy přilákaly do Vídně nejednoho Čecha. I já jsem se nechal již poněkolikáté zlákat kouzlem vánoční Vídně a v závěru využil návštěvu k pořízení Falcodrobností. Na mé výpravě mě doprovázela slečna, která se u mne ve věci Falca teprve zaučuje, je už však Falca docela znalá, a tak pro ni plné regály s Falcovými CD a DVD nebyly žádnou neznámou.

 

 

Do Vídně jsme dorazili obzvlášť brzo ráno, abychom se vyhnuli nepříjemným davům. Nejprve jsme vyrazili na trhy před Rathaus. Spousta dobrůtek a v útrobách Rathausu Ježíškova dílna. Svezli jsme se po okolí vláčkem, kterému zde říkají Christkindl Express. A po mlsání přichází na řadu obchody v srdci města. Pěkné oblečení, drogerie, svačina v Nordsee, ani už nevím, kde všude jsme byli ;-)

 

 

Na závěr se dostalo samozřejmě i na Falca. Sice nezbývalo tolik času, abych prolezl všechna svá oblíbená místa, nicméně dva kousky do Falcosbírky se mi ulovit podařilo. Když jsem pro kolegu Heldena1957 v Brně sehnal nový Donauinsel, zalíbil se mi. Teď mám konečně tohle DVD také. Bez české přirážky. A dokonce jako ježíška ;-) Když jsme u těch DVD, má sbírka se obohatila ještě o DVD Falco, Verdammt wir leben noch (film o Falcovi).

 

 

A teď šupem na nádraží, aby nám neujel vláček. Pět minut před odjezdem jsme dorazili na Südbahnhof, z vlaku zamávali Dunaji a vyrazili zpátky do České republiky.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář