Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční zpráva za rok 2010

11. 2. 2011

Výroční zpráva za rok 2010

 

V roce 2010 se událo nemálo zajímavého jak na poli Falca u nás a v zahraničí, tak na našich stránkách FALCO, YOU ARE WONDERFUL! S radostí můžeme konstatovat, že všechny plány na rok 2010, které jsme si vytyčili ve Výroční zprávě za rok 2009, se nám podařilo realizovat. Některé v maximální míře, některé v míře skromnější. Proto budeme i nadále úspěšně kráčet v oblasti Falca kupředu. Nejdříve se vyjádříme trochu obecněji a rok 2010 zhodnotíme, poté si postupně projdeme ty nejvýznamnější události roku 2010 a na závěr představíme své nejzásadnější plány pro rok 2011.

 

V České republice se také v roce 2010 uskutečnilo pod hlavičkou FW mnoho drobných setkání Falcových fanoušků, což nás velice těší. Příznivci Falca a FW měli možnost poznat dalšího nadšeného Falcova fanouška, resp. fanynku. V zahraničí ale rok 2010 patřil dle mého názoru bohužel k těm slabším. Nyní si už shrneme ty nejdůležitější události na poli Falca v roce 2010.

 

Hned na počátku roku 2010 jsme začali naplňovat plány, které jsme si stanovili ve Výroční zprávě za rok 2009. A tak se už 10.01.2010 objevily na stránkách vzácné materiály, které se týkají umístění Falca v českých hitparádách. Konkrétně jsme načali umístění Falcova hitu Out of the Dark v hitparádě jihočeského rádia Faktor, kam byla tato písnička nasazena v květnu 1998. Řada vítězství kultovního songu potěšila nás všechny.

 

Dalším plánem z loňské výroční zprávy bylo rozšíření sekce FALCO NA INTERNETU. Hned v lednu 2010 jsme přidali vkusná náhledová okna. Zamysleli jsme se však nad tím, zda tuto sekci rozšiřovat do gigantických rozměrů, když si každý rozumný člověk dokáže své oblíbené video vyhledat přímo na Youtube. Došli jsme k závěru, že sekce FALCO NA INTERNETU bude spíše drobnou dekorací FW pouze s významnými aktualitami a svůj čas věnujeme přínosnějším projektům.

 

První FALCO FAN MEETING roku 2010 se odehrál v Praze 15. ledna, kde si sraz domluvili Isolda s Falkenflugem. Po telefonu se přidal další Falcův fanda, kterého český Falcoprostor zná pod jménem Djemba.

 

V úterý 26.01.2010 jsme oslavili druhý rok oficiální internetové existence stránek FALCO, YOU ARE WONDERFUL! Na stránky si našlo cestu zase o něco více návštěvníků a fanoušků, začaly se rozrůstat návštěvy ze zahraničí.

 

Únorové vídeňské akce představil tentokrát kolega Helden1957. Seznam plánovaných akcí jsme stihli uveřejnit ještě na konci ledna.

 

Pondělí 15.02.2010 bylo v naší zemi významným dnem. V papírovém kartonovém obalu u nás vyšlo Falcovo DVD Everything.

 

V sobotu 20.02.2010 vyrazil Falkenflug na prestižní setkání Falcových fanoušků do Berlína, kde se slavilo desáté výročí založení Falcofanclubu Berlin. Falkenflug se opět po letech prošel po zajímavých berlínských památkách, zúčastnil se zmíněné Falcoparty a ze všeho samozřejmě pořídil spoustu fotodokumentace. Bohužel nás z České republiky nevyrazilo více, tak snad v roce 2011.

 

V průběhu března začala rozsáhlá jednání o velké výměně vzácných Falcomateriálů s přáteli z Německa.

 

Nestává se tak často, aby Falkenflug vyrazil na diskotéku. Častěji se stává, že vyrazí na oldies party. A přesně to je březnový případ, kdy Falkenflug zavítal do legendární Šelepky. Místní DJ je opravdový machr, všechny písničky na přání pouští také s klipem na plátno. Samozřejmě jsem si přál Falca. Přání mi v pohodě splnil, a tak celý parket pařil na Amadea. S klipem na plátně v České republice nevídaný zážitek. Inu, za Falcem nemusíme až do Rakouska, stačí do Brna.

 

Na konci března přidáváme na FW Vizitku Josefa Falkenfluga, která aktuálně představuje Falkenfluga nejen těm, kteří ho ještě neznají. Informace se týkají zejména Falkenflugovy činnosti v oblasti Falca u nás či v zahraničí.

 

Při březnové návštěvě Vídně pořídil Falkenflug aktuální fotky Falcova hrobu a jeho okolí na Wiener Zentralfriedhof. Tak jako vždy jsou vybraná fota k dispozici ve FOTOALBU v sekci Falcův hrob ve Vídni.

 

V průběhu dubna se Falkenflug zaměřil na překlad velice zajímavého materiálu. Jde o vztah Falco – Ronnie Seunig.

 

V dubnu tomu byl už rok, kdy jsme založili Klub přátel zpěváka Falca (KPZF), skromný spolek pro největší Falcovy fanoušky v České republice.

 

V dubnu se na FW objevuje nová Falcova fanynka, která vystupuje pod jménem Naked. Postupem času se přejmenovává na Europa1996, čili pro nás bude Naked Europa ;-)

 

Na počátku května jsme na stránkách ve FOTOALBU zpřehlednili sekci Falcův hrob ve Vídni, když jsme fotografie rozčlenili do přehledných složek dle data pořízení. Podobný pořádek jsme udělali také ve FALCO ULTRA RARE, kde Falkenflug představuje ty největší a nejvzácnější parády ze své Falcosbírky.

 

Ve čtvrtek 06.05.2010 představuje Falkenflug na FW ve FOTOALBU v sekci FALCO ULTRA RARE svou velkou vzácnost. Je to LP Nachtflug. Tahle gramofonová deska je mezi Falcovými fanoušky považována za klenot.

 

Přelom června a července byl ve znamení změny designu Falcových oficiálních stránek www.Falco.at.

 

Neděle 18.07.2010 přináší pro nejužší členy KPZF další revoluční novinku, která zůstává interní záležitostí.

 

V létě byla jednání s německými Falcofandy úspěšně zakončena. V červenci jsem poslal svou zásilku s českými vydáními filmu o Falcovi a DVD Everything směr Německo. Na oplátku mi přišly Falcokousky, které jsem neměl já.

 

V srpnu obohatil Falkenflug svou Falcosbírku zajímavými výměnami. Nově přibyly např. singl s Désirée Kann es Liebe sein či flyer k únorové akci v U4 klubu.

 

V září jsme si do internetového prohlížeče přidali pozadí s Falcem, na které upozorňovaly Falcovy oficiální stránky.

 

Na počátku října jsme začali plně využívat modernizaci E-stranek, kdy došlo k úpravě fungování FOTOALBA či komentářů pod příspěvky.

 

V pátek 22.10.2010 znovu vychází Falcovo album Falco 3, které se dočkalo výroční edice. Pojmenována byla 25th Anniversary Edition. Vydání CD doprovodila Deluxe Edition, kdy je obsahem balení také DVD s bonusy.

 

První prosincový den vyrazil Falkenflug do terénu. V rámci projektu „Po stopách Falca u nás“ udělal průzkum mezi mladými lidmi poblíž brněnské FSS MU, zda si ještě na Falca vzpomenou.

 

            V pátek 10.12.2010 se ve vídeňském Dorotheu měly dražit některé originální Falcovy zápisky z doby Einzelhaft – Junge Römer. Vysoká vyvolávací cena ale zájemce odradila.

 

V prosinci se Falkenflug vydal již tradičně na vídeňské vánoční trhy, tentokrát s Falcofanynkou Isoldou. Výsledkem byla hromada nových Falcomateriálů (např. maxisingl Rock me Amadeus CLEAR Vinyl, Deluxe Edition Falco 3, DVD Falco – Der Poet, kniha Lyrics Complete a spousta jiných CD a DVD) a aktuální fotky Falcova hrobu. Falcofanda Helden1957 vyrazil na trhy do německého Nürnbergu a nějakou tu Falcovinu si též přivezl.

 

V pondělí 27.12.2010 se konala příjemná povánoční Falcoparty u Falkenfluga. Tohoto významného FALCO FAN MEETINGU se zúčastnili hned tři přední čeští Falcofanoušci, Isolda, Helden a Falkenflug. Helden s Falkenflugem chystají tzv. Projekt „H“. Prostřednictvím SMS jsme oslovili také Naked Europu.

 

Na konci roku 2010 startuje tzv. Projekt „H“. Nastávají drobné obtíže, přesto se setkáváme také s úspěchy.

 

Na závěr roku jsem si nechal skutečnou perlu. Falkenflugova Falcosbírka přijala do své rodiny neuvěřitelně vzácné kousky, které se ve své kráse ukážou v roce 2011.

 

 

Nyní ve stručnosti představíme své Falcoplány pro rok 2011:

 

Plánujeme další překlady, které se týkají Falca: články a texty písní.

Chystáme pořádat další FALCO FAN MEETINGY a výpravy „za Falcem“.

Nezapomeneme ani doplňovat své Falcosbírky.

Plánujeme účast na některé zahraniční únorové Falcoakci.

Zajímavým bodem roku 2011 budou výstupy Projektu „H“.

Projekt „Po stopách Falca u nás“ bude nadále rozšiřován.

 

 

Doufáme, že jsme na nic podstatného na poli Falca nezapomněli. Tímto rok 2010 uzavíráme a s velkým elánem vstupujeme tou správnou nohou do roku 2011 a těšíme se na jeho radosti. Do té doby, třeba i s vámi, na Falcanou ;-)

 

Váš FW TEAM

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

,,H"

Europa,11. 2. 2011 20:42

Ale máto něco společného s Falcem?

Projekt

Josef Falkenflug,11. 2. 2011 16:55

Zajímavá teorie, ale Hans to není ;-) Tak můžeš přemýšlet dál, ale je to opravdu těžké.

Vše s přehledem ;-)

Europa,11. 2. 2011 16:33

Tady si dal někdo práci :-). Super,dobré vědět co se tu vše odehrálo za rok 2010. Ale jevíce jsem zvědavá na projekt ,,H" (snad jako Hans,hihi),takže si s ním pospěšte,ať neumřem zvědavostí ;-)