Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční zpráva za rok 2012

23. 1. 2013

Výroční zpráva za rok 2012

 

Rok 2012 byl opět bohatý na události okolo Falca. Spousta dobrých zpráv přišla ze zahraničí, čili také na našich stránkách FALCO, YOU ARE WONDERFUL! jsme měli velkou radost, když jsme mohli zveřejnit nějakou pozitivní novinku. Rok 2012 můžeme hodnotit dobře, i když několik drobných kaněk nás potkalo.

 

Některé plány uvedené ve Výroční zprávě za rok 2011 nebyly tak jako každý rok naplněny na sto procent a musíme je přesunout do roku 2013. Proto budeme i nadále úspěšně kráčet v oblasti Falca kupředu. Setkání Falcových fanoušků, které jsme plánovali na přelom července a srpna 2012 v Praze, jsme nakonec pro nízkou finální účast zrušili. K zamyšlení je tak otázka lokality pro srazy budoucí, jelikož je to v historii již podruhé z dvou pražských pokusů, kdy to v Praze nevyšlo.

 

Nyní si postupně projdeme ty nejvýznamnější události roku 2012 a na závěr představíme své nejzásadnější plány pro rok 2013.

 

Pro mě začal rok 2012 nesmírným pracovním vytížením, tudíž jsem se v lednu prakticky k ničemu nedostal. Ve čtvrtek 26.01.2012 oslavily stránky FW už čtvrté narozeniny.

 

Na počátku února už rozjíždím překlady článků o Falcovi, na které jsem se v roce 2012 obzvlášť zaměřil. Dost jich zůstalo také v rozpracované fázi a budu je přidávat v roce 2013.

 

Další nádherný kousek ze své Falcosbírky vkládám 1. února do galerie FALCO ULTRA RARE. Tentokrát je to vzácný RED VINYL Arrullame Amadeus z Mexika.

 

V noci z 09. na 10.02.2012 zemřel básník Christian Ide Hintze, který spolupracoval také s Falcem ve Schule für Dichtung. Falcovým fanouškům se ukázal zejména na DVD Falco – Der Poet, kde po textové stránce obdivuje např. Falcův téměř neznámý song Anaconda ´mour.

 

V únoru jsem představil vídeňské Falcoakce, na které jsem lákal dokončením vyprávění z minulé akce ve vídeňském Floridsdorfu.

 

Těsně před Falcovými narozeninami vyšla kolekce DVD Falco – Superstar & Rockidol, která ale mnoho nového nepřinesla.

 

V neděli 19.02.2012 slavili všichni Falcovi fanoušci 55. narozeniny našeho mistra. Já musel oslavy odložit, jelikož jsem se necítil úplně wohl..

 

Ve čtvrtek 23.02.2012 jsem vyrazil na Falco DVD Release Party do Vídně, která se uskutečnila v Simmeringu, tedy nedaleko od Wiener Zentralfriedhof. Akce pouze pro zvané se konala v nejužším kruhu největších Falcových fanoušků napříč celou Evropou.

 

Na konci února 2012 jsem konečně přidal snímky Falcovy voskové figuríny z Muzea Madame Tussauds, kde jsem byl v červenci 2011.

 

Na FW jsme 04.03.2012 vyhlásili první soutěž. Hned jsme nešetřili a jako cenu pro výherce nabídli exkluzivní fotografie. Na otázky ale až do konce soutěže naprosto správně nikdo neodpověděl, tudíž jsme se výherce nedočkali. „Zásluhu“ na tom měl také jeden pochybný internetový blog, který zkomolil jméno.

 

Rok 2012 přinesl také další knihu o Falcovi, kterou je „Falco lebt“ od Beatrice Castaldi. Kniha vyšla 15.03. a je seskupením zejména intimních informací, o které stojí spíše bulvár. Falco lebt je tedy třeba brát s rezervou. Určitě už vyšly o Falcovi lepší knížky.

 

Rakouský Kurier uveřejňuje 05.04.2012 informaci, že Falcův byt je stále na prodej, protože ho zatím nikdo nechce. Cena není malá. Spekuluje se o výši 1,23 milionu eur, tedy necelých 32 milionů korun.

 

V pátek 06.04.2012 se v Olbramovicích na Znojemsku konala vinylová party, na kterou jsem dodal tři Falcovy singly: 12“ Vienna Calling, 12“ Jeanny a 7“ Rock me Amadeus.

 

V druhé polovině dubna jsme si připomněli třetí výročí založení Klubu přátel zpěváka Falca (KPZF), skromného spolku pro největší Falcovy fanoušky v České republice, který je aktivní od 22.04.2009.

 

V dubnu jsem také do FALCO ULTRA RARE vystavil promo double maxi set Titanic – The Mixes se sedmi mixy u příležitosti stoletého výročí od potopení lodi Titanic.

 

Pátek 20.07.2012 byl ve znamení další Falcovýpravy pod hlavičkou KPZF. Naše tříčlenná expedice se vypravila do rakouského města Gars am Kamp, kde má Falco v parku sochu a kde měl vilu. V Garsu jsme se potkali také s předním slovenským Falcofanouškem Smekem. V sobotu jsme si užívali rovněž krás vlasti naší na jihu Moravy. Na FW jsme přidali zážitky z téhle výpravy, nechyběly ani fotky.

 

Třicátý červencový den přinesl první výročí od naší významné české Falcoparty FALCO 20 aneb Falco LIVE(S) again. Přidal jsem na FW některé dosud neznámé snímky z příprav téhle akce.

 

Na konci srpna vyhlašujeme druhou soutěž roku 2012, která souvisí s naší Falcoexpedicí do Garsu. Tentokrát se nám už sešly správné odpovědi. Výhercem pohledu z Garsu a mapy se stal Jerry, autor FALCOMANIE.

 

Dalším významným krokem kupředu v českém Falcoprostoru jsou překlady částí z knihy Falco lebt, které na spřátelený Falcoweb Falco rides again umístila na počátku září Falcova fanynka Europa.

 

Ve středu 26.09.2012 poprvé uveřejňuji fotogalerii, kterou jsem pro FW kdysi zřídil na Rajčeti. Projekt „Falco na Rajčeti“ odstartoval fotkami různých vydání mých alb Einzelhaft a Junge Roemer. Na tomhle místě byly a budou postupně vystavovány další kousky z mé Falcosbírky: Falcowonderful.rajce.idnes.cz

 

Jen o dva dny později jsem na FW představil snad svůj největší klenot vinylové sbírky. Asijský Emotional RED VINYL určitě stojí za zhlédnutí.

 

V pátek 30.11.2012 vydala EMI remasterovaná alba Nachtflug a Out of the Dark. Ke každému navíc bonusové CD s různými remixy. Příjemný dárek pro každého fanouška.

 

Opět v pátek, tentokrát 07.12.2012, spatřily světlo světa další dvě CD s Falcovými remixy. Edice „So80s“ vydala double CD s remixy z 80. let.

 

V průběhu celého roku 2012 jsem pilně obohacoval svou FALCOSBÍRKU, např. v počtu vinylů jsem překonal magickou stovku ;-) Rozjel jsem také digitalizaci sekce vzácných Falcofotek, tedy projektu „HQF“.

 

 

Nyní ve stručnosti představíme nejvýznamnější Falcoplány pro rok 2013:

 

Nadále plánujeme další překlady, které se týkají Falca: články, texty písní, projekt Claudia.

 

Chystáme pořádat další FALCO FAN MEETINGY a výpravy „za Falcem“.

 

Nezapomeneme ani doplňovat své Falcosbírky.

 

Plánujeme účast na některé zahraniční únorové Falcoakci.

 

Zajímavým bodem roku 2013 budou výstupy dalšího projektu, který je ve vývoji, a to projektu „HQF“.

 

Také v roce 2013 plánujeme na FW soutěže o atraktivní Falcoceny.

 

 

Doufáme, že jsme na nic podstatného na poli Falca nezapomněli. Tímto rok 2012 uzavíráme a s velkým elánem vstupujeme tou správnou nohou do roku 2013 a těšíme se na jeho radosti. Do té doby, třeba i s vámi, na Falcanou ;-)

 

Váš FW TEAM

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář