Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční zpráva za rok 2013

14. 1. 2014

Výroční zpráva za rok 2013

 

Rok 2013 přinesl v České republice na poli Falca jednu významnou událost. V srpnu vystoupil v rámci Sázavafestu „Falco Tribute Band“ poprvé mimo Rakousko. Byli jsme u toho! Ale nejen u nás se děly zajímavé věci okolo Falca.

 

Některé plány na rok 2013 uvedené ve Výroční zprávě za rok 2012 nebyly tak jako každý rok naplněny na sto procent a musíme je přesunout do roku 2014. Proto se budeme snažit, abychom i nadále kráčeli v oblasti Falca kupředu.

 

Nyní si postupně projdeme ty nejvýznamnější události roku 2013 a na závěr představíme své nejzásadnější plány pro rok 2014.

 

Rok 2013 začal nefunkčností rakouských oficiálních stránek www.Falco.at. Asi měsíc vůbec nešly. Navíc stále nevyhodnotily a nezveřejnily výsledky soutěže z února, skandální!

 

V sobotu 26.01.2013 oslavily stránky FW už páté narozeniny. Výročí jsme si zpestřili částí rozhovoru Claudie Stöckl s Falcem z knihy Frühstück bei mir.

 

Na počátku února jsem přeložil něco o Falcovi z Welt der Frau, souviselo to s Falcovými únorovými výročími.

 

Jako tradičně jsem v únoru vyrazil do Vídně na Falcoparty, tentokrát do Gossipu. Zúčastnil se i fanda Helden1957.

 

V dubnu odvysílala stanice Prima Cool opět film o Falcovi.

 

V druhé polovině dubna jsme si připomněli čtvrté výročí založení Klubu přátel zpěváka Falca (KPZF), skromného spolku pro největší Falcovy fanoušky v České republice, který je aktivní od 22.04.2009.

 

Červenec přinesl na naše stránky překlad první části dlouhého článku „Takový byl Hans“. Poděkování za zprostředkování originálu patří Falcově fanynce Europě ;-)

 

Do FALCO ULTRA RARE jsem přidal megavzácný a hodně exotický kousek. LP Emotional z afrického Zimbabwe se stalo součástí mé Falcosbírky!

 

Ve čtvrtek 01.08.2013 začal Sázavafest, v jehož rámci vystoupil Falco Tribute Band, a to v sobotu 3. srpna, právě v den, kdy si připomínáme 22. výročí Falcova koncertu v Praze. Festival přinesl spoustu hudby, v Merch Shopu také zajímavé Falcomateriály a slušnou večerní show pod vedením Martina Böhma. Stránky FALCO, YOU ARE WONDERFUL!, partner festivalu, přinesly podrobné články z celého festivalu, zejména z vystoupení FTB, který hrál poprvé mimo Rakousko. V roce 2014 zveřejníme také exkluzivní rozhovor s kapelou.

 

Prosinec přináší úvodní práci na rozsáhlém videoprojektu ohledně Falca u Haralda Schmidta.

 

V průběhu celého roku 2013 jsem pilně obohacoval svou FALCOSBÍRKU, letos jsem se na to hodně zaměřil. Počet vinylů se pohybuje už okolo 150 ;-)

 

 

Nyní ve stručnosti představíme nejvýznamnější Falcoplány pro rok 2014:

 

Nadále plánujeme další překlady, které se týkají Falca: články, texty písní, projekt Claudia.

 

Chystáme pořádat další FALCO FAN MEETINGY a výpravy „za Falcem“. Třeba Gars.

 

Nezapomeneme ani doplňovat své Falcosbírky, hlavně o vinyly.

 

Plánujeme účast na některé zahraniční únorové Falcoakci.

 

 

Doufáme, že jsme na nic podstatného na poli Falca nezapomněli. Tímto rok 2013 uzavíráme a s velkým elánem vstupujeme tou správnou nohou do roku 2014 a těšíme se na jeho radosti. Do té doby, třeba i s vámi, na Falcanou ;-)

 

Váš FW TEAM

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář