Jdi na obsah Jdi na menu
 


Falco má sochu v Garsu

10. 10. 2011

Falco má sochu v Garsu

 

Dolnorakouské městečko Gars am Kamp se zapsalo do historie. Lázeňské středisko zdobí od soboty 8. října 2011 Falcova socha v životní velikosti. Bavorský kameník Alexander Hanel ji zhotovil z žulového kamene, dal si záležet a výsledek je slušný. Čtyřtunovou sochu tesal přibližně 120 hodin. Není divu, Hanel je velkým Falcovým fanouškem. Falca má rád již od počátku 80. let. Hanel navštívil ve Vídni Falcův hrob na Zentralfriedhofu. Právě tam dostal nápad, že vytvoří Falcovu sochu.

 

Městečko Gars am Kamp nebyla těžká volba. Falco tam ve své krásné vile trávil od září 1987 mnoho volného času. Navíc pro tak malé město je Falcova socha také významnou turistickou atrakcí. Ani ve Vídni doposud Falcova socha není. Starosta Garsu Martin Falk také nemá k Falcovi daleko..

 

Slavnostního odhalení sochy se zúčastnili Falcovi blízcí i přátelé. I za špatného počasí, kdy pršelo a byla zima, přišlo na slavnostní akt více než 600 lidí. Mezi významnými hosty nechyběli Falcova matka Maria Hölzel, někdejší Falcův kapelník Thomas Rabitsch, Ronald Seunig či Falcův imitátor Michael Patrick Simoner. Do Garsu přijeli také členové motorkářského klubu Outsiders MC Austria, kteří hráli v klipu Rock me Amadeus a při Falcově pohřbu nesli jeho rakev.

 

Z malého městečka Gars am Kamp se díky Falcově soše stává jedno z nejvýznamnějších Falcomíst, které by měl každý velký Falcův fanda navštívit.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Určitě zajistíme výlet :-)

Europa,10. 10. 2011 20:12

Už se těším,až tam někdy naše banda pojede na podívanou ;-) Aspoň doufám tedy :-) Hezký článek,k zatím nejlepší věci,která se za poslední léta na poli Falca udála...kéž by bylo více takových...