Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak se snadno dostat k Falcovu hrobu ve Vídni

18. 3. 2008

Jak se snadno dostat k Falcovu hrobu ve Vídni

 

Varianta A: Jedete do Vídně vlakem od Prahy či Ostravy přes Břeclav a chcete nejprve na Zentralfriedhof? Není nic snazšího. Vlaky, které směřují na Wien Südbahnhof, většinou staví ještě ve stanici Wien Simmering. A to je místo, odkud je to k Falcovi už jen kousek.

Vystoupíte tedy jednu zastávku před Südbahnhofem na Wien Simmering z vlaku a přesunete se z nástupiště k silnici, kde jezdí tramvaje. Použijete čísla 6 nebo 71. Vydáte se tramvají č.6, směr Zentralfriedhof 3.Tor (Centrální hřbitov, 3.brána). To je i její konečná zastávka a tam potřebujete, tedy ke třetí (nikoli druhé či jiné) bráně. Můžete rovněž tramvají č.71, směr Kaiserebersdorf. Jede opět přes zastávku Zentralfriedhof 3.Tor, kde vystoupíte. Cesta oběma tramvajemi trvá ze Simmeringu pouhých 7 minut.

Když vystoupíte z tramvaje, vejdete třetí bránou do obrovského Zentralfriedhofu. Určitě někoho napadlo, jak v tak obřím komplexu najít jeden jediný hrob. Na Zentralfriedhofu běžně najdete rozcestí a cedule typu 3.Tor-900m. Proto nabízím vstup třetí bránou, protože třeba první nebo druhou je to pěkné kličkování a možná i bloudění. Jdete tedy třetí bránou. A co dál? Je to velice snadné. Vejdete třetí bránou a vydáte se po široké cestě neustále rovně, tedy přímo za nosem ;-) Stačí jen jedno. Sledovat levou stranu. S napětím ujdete několik set metrů a co vlevo uvidíte? Slavný kužel, na jehož špičce je napsáno „FALCO“. Jdete tedy za kuželem a už jste u Falcova hrobu. Jak jednoduché ;-) Kdo se rád orientuje podle čísel a nerad se dívá doleva, využije značení skupin (Gruppe) hrobů. Falca najdete ve skupině číslo 40, číslo hrobu 64.

 

Zastávky tramvají, kterými po výjezdu ze Simmeringu projedete: Fickeystrasse, Weissenböckstrasse, Zentralfriedhof 1.Tor, Zentralfriedhof 2.Tor.

 

Varianta B: Vystoupíte z vlaku až na Wien Südbahnhof. Nejrychlejší cesta do Simmeringu je využít S-Bahn (Schnellbahn, vlaky, které jezdí (nejen) po Vídni – pro rychlé přesuny). Na těchto nástupištích je ale dost těžké se vyznat, přesto to můžete zkusit. S-Bahn S80, směr Hausfeldstrasse. V Simmeringu budete za 6 minut. Pak tramvají podle Varianty A.

 

Varianta C: Vystoupíte z vlaku až na Wien Südbahnhof a nechcete riskovat jízdu S-Bahn a chcete se trochu projet metrem po Vídni. Před nádražím se můžete vydat pěšky na Südtiroler Platz. Vídně méně znalí nastoupí do tramvaje O nebo č.18 či do autobusu 69A a pojedou 2 minuty jednu zastávku na Südtiroler Platz, kde vejdou do metra. Tramvaj O, směr Raxstrasse. Tramvaj č.18, směr Burggasse/Stadthalle. Autobus 69A, směr Südtiroler Platz.

            Jezdí zde červené metro U1. Nastoupíte do něj, směr Leopoldau (ve starších materiálech o Vídni směr Kagran). Po 5 minutách vystoupíte ve stanici Stephansplatz. Tady si na povrchu můžete prohlédnout slavný Stephansdom. Na Stephansplatzu přestoupíte na oranžové metro U3, směr Simmering. Po 12 minutách jízdy vystoupíte na konečné metra Simmering a pokračujete tramvají podle Varianty A ;-)

 

Zastávky metra U1, kterými projedete: Taubstummengasse, Karlsplatz.

Zastávky metra U3, kterými projedete: Stubentor, Landstrasse, Rochusgasse, Kardinal-Nagl-Platz, Schlachthausgasse, Erdberg, Gasometer, Zippererstrasse, Enkplatz.

 

V každém metru je nade dveřmi přehledný plán celé U-Bahn sítě.

 

Varianta X: Odkudkoli ve Vídni se dostaňte k metru U3 směr Simmering ;-) Dále pokračujte opět tramvají podle Varianty A.

 

            Doufám, že už jste u Falca na Zentralfriedhofu ;-) Třeba se tam někdy společně potkáme a uctíme nejlepšího zpěváka všech dob.

 

Náhledy fotografií ze složky Falcův hrob v únoru 2009

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

K článku "Poslední důkaz Dagmaře"

egoisten, Blog o Falcovi,26. 3. 2008 17:06

Předávám vzkaz Dagmary, autorky našeho blogu pro Josefa Falkenfluga i ostatní čtenáře této stránky: "Máte zde málo stálých čtenářů a právě jste přišli o další! Nebudu tyto stránky navštěvovat, abych předešla případným dalším střetům mezi oběma stranami a nedávala tak podnět k dalším rozepřím. Veškeré mé názory, vysvětlení a komentáře naleznete brzy na http://cominghome.sblog.cz. Věřím, že tímto neposkytnu možnost autorům této stránky opětovně zablokovat můj přístup. V případě nejasností v této věci nechť Falkenflug kontaktuje výhradně egoisten, nikoliv mne!"

Poslední důkaz Dagmaře

Josef Falkenflug,26. 3. 2008 13:32

K Dagmařinu komentáři z 24.03.2008: Zde jsou ony mejly plné "proseb": Příchozí mejl 27.01.2008 v 5:28: " A taky by bylo dobrý poradit mi, kam mám v té Vídni jít. Nevyznám se tam, jedu tam proto, abych pro tebe nebyla jen posluchačka Falca. Měl to bejt náš společnej výlet. A beru tam sebou dost těžký prachy. Nevím, jestli tam sama přežiju Zentralfriedhof, to teda fakt nevím, když jste se na mě vykašlali.., poraď mi...když už teda přeferuješ přede mnou toho malýho zuřivýho hajzlíka Heldena!!!" Následuje další v 5:58 téhož dne: "Odpověz mi, ty vole, sakra, napiš mi!!! Nebo mě v tom necháš?!!! To jsi teda hrdina...!!!
D." Možná pro Dagmar překvapení, ale ne každý se vyskytuje na internetu před šestou ráno, aby mohl ihned odpovídat. A že se nadávka "Odpověz mi, ty vole, sakra" vztahuje k někomu jinému? To střílíš hodně mimo! Naposled jsem se zabýval tvými jedovatými a nepravdivými komentáři na těchto stránkách. Pokud se tvé nesmyslné výpady budou opakovat, rozloučíš se tu s námi.

helden1957@seznam.cz

helden1957,25. 3. 2008 17:00

Toto je jen pro uživatelku cominghome: Nepsal jsem to na lide.cz na forum o Falcovi, protože jsem odsuď odešel, ale jsem to píšu na naše stránky jako vzkaz a do NK: V příspěvku ze 17.03.08 16:51:29 Poslední, je i zvážení moje a mého rodinného právníka jestli na uživatelku cominghome podám trestní oznámení, toto rozhodnutí jsem ještě nepromyslel a proto je tady stále, dále to zvažuji a shromažduji všechny důkazy. Moje další vyjádření přijde brzy.
PS: Prosím toto nemazat!!!
Helden1957

Šíření pomluv na netu

Dagmara, blog o Falcovi,24. 3. 2008 1:41

To, co zde uvedl autor blogu, je pomluva a je to trestný čin stejně, jako rozesílání lživých informací o mé osobě po netu (přede dvěma dny). Proto si tento příspěvek kopíruji jako další důkaz pro případné trestní oznámení.

Lépe číst dopisy

Dagmara, blog o Falcovi,24. 3. 2008 1:31

... a předešlo by se katastrofám
Omyl! ta nadávka se vztahovala k úplně něčemu jinému, respektive k někomu jinému. Josef Falkenflug by se měl naučit lépe číst. Důkaz přinesu na již dokončované stránce Twinshelp".

Vole není slušně

Josef Falkenflug,20. 3. 2008 14:03

Dagmar mě prosila slovem "vole", což mi jako slušná žádost teda nepřijde. Trochu slušnosti by tehdy prospělo...

Falcův hrob ve Vídni

egoisten,18. 3. 2008 19:30

Opravdu včas napsané,těch pár dní po konání oslav na Falcovu počest už se ztratí.....

Opožděná informace

Dagmara, blog o Falcovi,18. 3. 2008 12:48

Děkuji za informaci. Tolik jsem o ni prosila Falkenfluga před odjezdem do Vídně, ale žádná mi nepřišla. Ani o dalších akcích, které bych v té Vídni mohla navštívit. A jak jsem hledala Falcův hrob, to jsem zde již psala v jednom z komentářů. I u nás na Blogu o Falcovi. A bylo pro mne dost bolestné a únavné tři hodiny běhat po Ústředním hřbitově za soumraku a po celodenním cestování do Vídně. Opravdu zážitek!