Jdi na obsah Jdi na menu
 


Můj přítel Falco: První setkání ve Waldviertelu

28. 6. 2010

Můj přítel Falco

 

           První setkání ve Waldviertelu:

           Náhoda tomu chtěla a Ronnie vešel v roce 1995 do malé hospody v Rosenburgu nedaleko Garsu (Dolní Rakousy). A právě tady ho spatřil! „Vždyť ty jsi Falco“, oslovil ho hned Ronnie. Uviděl svůj idol z mládí, jako by byl z jiné planety. Že jeho idol teď seděl naprosto skromně ve stejné hospodě, vnímal Ronnie nejprve jako nepředstavitelné.

 

Nakonec tam byl také domov Prof. Williho Dungla, bohužel již zesnulého maséra, terapeuta a pečovatele o zdraví mnohých celebrit. Byl také andělem strážným, když bylo potřeba. Vedle Steffi Grafové, Gerharda Bergera (po nehodě) a Nikiho Laudy (po jeho transplantaci ledvin) přivedl také popstar Falca v krátkém čase opět do top fyzické kondice. A pak vždy v momentě, kdy jeho cesta směřovala do nahrávacího studia nebo se blížilo turné, přišel Hans Hölzel k Willimu Dunglovi do Garsu. Nehledě na to, že to neměl daleko (Falcova vila se nachází v Garsu). K tomu ale později.

 

Jak už bylo řečeno, Falco seděl v hospodě, tedy pokud vezmeme v úvahu přítomnost jeho těla. Při bližším pohledu tady byl jen fyzicky, jeho obzor se přímo zahalil v jeden velký mrak alkoholu, cigaret a ostatních věcí.

 

A přesně tohle Ronnie dost dobře poznal. Hans Hölzel bylo jedno velké zklamání. Šéf Excalibru hleděl na svůj idol s rozpaky.

 

Alabastrová socha Falco. Tak neochvějné a jedinečné čestné místo zaujímal Falco v Ronnieho světě představ. Tahle socha se vzhledem k „Falcovi“, který byl úplně na dně, doslova rozdrobila. Ronnie si pomyslel: „Můj idol, můj geniální rakouský muzikant, seděl, opíral se tu o bar, byl tak mimo a zničený, než jak bych si kdy jen pomyslel. Co se stalo?“

 

Rok 1995 absolutně nebyl Falcovým dobrým rokem. O pádu jediné mezinárodní rakouské popstar se toho napsalo hodně, tu a tam si ho náležitě vychutnali, jeho comeback byl uveden tak samolibým způsobem jako v knize Samuela Becketta „Čekání na Godota“. Ronnieho dlouho uctívaná star byla pryč. Jak po hudební stránce, tak po té lidské.

 

Média, která s ním po několik let (spolu)slavila jeho úspěchy, měla právě v tuhle chvíli potěšení si nejednou vychutnat Falcovo „samotné dno“.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pěkný

Naked1996,19. 7. 2010 10:22

Musím před tebou smeknout. Především z toho důvodu,jak to vždycky přeložíš a tak. Takže ať ti to takhle pracuje dál ;-)